foradia subscriutegrat

Compromís explica el vot contra el nou contracte del BUS

David Abad: “Volem que el contracte de l’autobús s’aprove amb totes les garanties”. Compromís insisteix en l’urgència de disposar dels informes per tal que la reforma s’aprove encara enguany.

autobus espera

El nou contracte del BUS espera./ lesmuntanyes.com

En l’últim Ple de l’Ajuntament d’Alcoi Compromís va aconseguir que es tingueren en compte les seues propostes i que finalment prosperaren.

David Abad assegura que: “El contracte de l’autobús és un dels temes estrella de la legislatura i sembla que el govern encara no s’ho acaba de creure”. D’ençà fa un any que no es va poder aprovar el contracte, i es van fer diverses reunions de treball per proposar-hi modificacions i noves aportacions, però des de juliol diu Abad “no s’ha fet res”. Compromís remarca “hem estat mig any esperant”.

En el nou contracte hi havia encara molts aspectes a millorar, i per això Compromís va presentar propostes en abril, que ara han tornat a presentar en el Ple en forma d’esmenes perquè no n’havíen obtingut cap resposta. Sobre aquestes esmenes no es va pronunciar el govern perquè va assegurar que necessitava diversos informes tècnics. Així les coses, “era lògic que no s’aprovara mentre no estiga degudament informat pels tècnics” com assenyala el portaveu de Compromís.

Ara, a més, Compromís Alcoi ha demanat un altre informe jurídic perquè la Llei de Pressupostos de 2014 de l’Estat en la seua Disposició Addicional 88 va marcar que “no es podia utilitzar l’IPC com a índex per la revisió de preus en els contractes públics”. Tenen dubtes de si és d’aplicació al contracte de l’autobús, i pensen “és més responsable tindre un informe jurídic que ho avale.”

En tant la gestió municipal del complex esportiu Eduardo Latorre que va ser el primer assumpte que s’hi va tractar. “Tot i que la proposta del govern municipal de rescatar el servei i passar-lo a gestió directa sense més, no ens acabava de convéncer perquè considerem que calia fixar un període de prova a fi de valorar-ne la viabilitat.”—manifesta el portaveu de Compromís.

Aquesta formació considera que cal assegurar que el complex done un servei permanent i no podem arriscar-nos que l’Ajuntament no puga mantenir-lo. Perquè en aquest cas s’haurien de buscar altres fórmules. Hi ha, per exemple, models mixtos entre l’empresa privada i Ajuntament que sembla que estan funcionant bé, com el del Teatre Calderón.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *