foradia subscriutegrat

El silenci segon llibre de Jordi Tormo

Jordi Tormo publica amb Música de Telers el seu segon llibre El silenci. Es tracta de la segona incursió en la narrativa de l’autor alcoià. El llibre es presenta el dijous 18 de desembre a les 20 hores en el Centre Ovidi Montllor.

Jordi Tormo i Santonja acaba de publicar amb el segell Música de Telers el seu sisé llibre El silenci. Es tracta de la segona incursió en la narrativa de l’autor alcoià. El col·lectiu cultural d’Alcoi ha creat aquest segell per a editar els discos dels grups que el conformen per mitjà del micromecenatge i l’ús de llicències lliures, apostant per la relació entre el creador i el receptor, i s’endinsa per primera vegada en l’edició d’una publicació literària després d’haver col·laborat en els dos poemaris Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers.

El llibre ens mostra la història de Júlia i Carles, els que es coneixen per casualitat l’estiu del 2002 al Centre d’Informació Juvenil del seu municipi, lloc en què estan per motius ben diferents. Dotze anys després tornen a trobar-se en un mateix lloc: l’editorial en què Júlia treballa com a dissenyadora i maquetista i on Carles s’incorpora com a traductor i corrector de textos. Segons Jordi Tormo, autor del llibre, “ací comença de nou la seua història, una història d’esperances, d’il·lusions i de somnis compartits que es veuen truncats en un moment concret de les seues vides quan Júlia entra en una profunda depressió a causa del trastorn bipolar que pateix”.

El silenci narra la trajectòria personal de Júlia i Carles i recopila la correspondència secreta que ambdós intercanvien durant la seua relació. Està construït amb una introducció i conclusió amb narrador i un cos central epistolar que reprodueix les cartes que es creuen, a partir de les quals el lector podrà conèixer la seua història.

Uns personatges complexos, unes descripcions de situacions acurades, els paisatges de la mar i la natura i, sobretot, els sentiments que mostren els dos protagonistes envers de l’altra persona a través de la seua correspondència, donen forma a aquesta història d’amor en majúscules i amb un final tràgic. Segons Jordi Tormo, “el lector trobarà en El silenci un llibre tan lluminós com ombriu, un llibre en que els protagonistes vénen d’un patiment que en alguns moments creuen perpetu i del que no podran deslligar-se mai”.

Isabel-Clara Simó ha col·laborat en l’edició del llibre escrivint el pròleg que l’acompanya. En la seua opinió, aquest llibre és “una història d’amor, d’amor total, ferida pel llamp cruel de la malaltia. Jordi Tormo ens ha proporcionat la fragància de la bona literatura, i nosaltres, lectors amatents, li ho agraïm de cor”.

jordi tormoSobre l’autor: Jordi Tormo i Santonja (Alcoi, 1979) és doctor en Geografia, màster en Desenvolupament local i innovació territorial i màster en Direcció d’Empreses MBA-Executive. Actualment realitza la seua activitat laboral al Centre Europeu d’Empreses Innovadores CEEI d’Alcoi i ha estat Regidor de Medi ambient, Política lingüística, Salut pública i Cooperació, solidaritat i pau de l’Ajuntament d’Alcoi entre 2011 i 2014. És autor dels llibres El Comtat. Diagnòstic territorial i estratègies de futur (2006), Mariola. Sociedad, sistema productivo y estrategia territorial (2011), Un bes suau (2011), Comarca sí, però quina comarca? (2011) i coautor del llibre Multifuncionalidad rural y nueva ruralidad (2012), així com de més de 20 capítols de llibres i articles en revistes especialitzades.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *