foradia subscriutegrat

Nova app per a xiquets amb necessitats educatives especials

L'aplicació rep el nom de Tella i ha sigut desenvolupada per investigadors del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València. Inclou més de 250 jocs, que permeten als xiquets aprendre d'una forma divertida conceptes matemàtics bàsics.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInvestigadors del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València han creat una nova app que facilita l’aprenentatge dels nombres i l’aritmètica a xiquets d’entre cinc i vuit anys amb necessitats educatives especials. El projecte ha sigut finançat per la Direcció general d’Educació del Govern noruec i en el seu desenvolupament ha participat també el Col·legi Universitari de Bergen i la Statped Vest, una institució pública del país escandinau especialitzada en educació per a col·lectius de discapacitats (Statped Vest).

L’aplicació, que inclou una versió en castellà i una altra en noruec, compta amb més de 250 petits jocs amb els quals els xiquets aprenen les bases fonamentals de l’aritmètica i els nombres d’una manera divertida. El paper del grup de recerca VertexLit de la Universitat Politècnica de València en aquest projecte s’ha centrat en el disseny gràfic de l’aplicació i la seua programació i implementació per a Android i iOS.

El responsable del Grup VertexLit, Jordi Linares, destaca que “facilitar l’aprenentatge matemàtic a aquest col·lectiu era un repte molt ambiciós; el treball conjunt amb els nostres socis noruecs ha sigut realment fructífer i ha permès desenvolupar una aplicació molt útil, eficient i divertida”.

L’aplicació està ja disponible per a Android i dispositius mòbils Apple en els seus respectius mercats i és totalment gratuïta. Es pot descarregar en la pàgina web tella123.org. Es tracta del projecte més ambiciós desenvolupat pel grup VertexLit i va ser presentat amb gran èxit a Oslo el passat 3 de Desembre en les instal·lacions de la Direcció general d’Educació de Noruega.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *