foradia pressupostparticipatiualcoi

Coordinador d’UPyD a les comarques: Jorge Pérez Grau

Entrevistem a Jorge Pérez Grau, Coordinador d’UPYD en les comarques des de juny d’aquest mateix any. Enginyer d’obres públiques, amb tres màsters i un postgrau en Direcció i Administració d’empreses, amb experiència empresarial i institucional (ha treballat en administracions públiques, per exemple, a través d’empreses com a Terratex, el Grup Generala i Realsa) es va afiliar a UPYD en 2012.

jorge upyd

des d’UPyD estem demanant contínuament al·legacions als pressupostos de l’Ajuntament, però no ens fan ni cas

¿Per a què Jorge Peréz que es va clavar en política? “Per a canviar el sistema des de dins”. Segons Jorge, els problemes actuals que patim provenen en gran mesura de la intervenció política en els diferents sectors de la societat; encara que reconeix que la política és l’essència de la vida en comunitat, afirma que cal “despolititzar la justícia, els sindicats, les empreses de comunicacions, inclús l’educació”.

¿Com superar les múltiples injustícies polítiques que veiem al dia a dia? Per al Coordinador Comarcal d’UPyD Peréz Grau, al final tot es basa en la transparència”. En aquest sentit denúncia per exemple el cas del Poliesportiu del Matadero d’Alcoi, el qual ha suposat una perduda de 200.000 € a l’Ajuntament d’Alcoi, o la reformació de l’Institut Andreu Sempere, etc., “des d’UPyD estem demanant contínuament al·legacions als pressupostos de l’Ajuntament, però no ens fan ni cas”.

Jorge Peréz denúncia la col·locació de “càrrecs seleccionats a dit en l’Ajuntament, les “irregularitats en els sous” i el “favoritisme generalitzat”. Per a superar això, considera oportú que es facen públics tots els càrrecs públics, les seues funcions, els sous de la gent que treballa a l’ajuntament, etc. A més, continua, s’haurien de concretar i fer públiques les propietats de l’Ajuntament d’Alcoi, “ja que el ciutadà no sap el que és seu i el que no”.

En aquesta proposta en concret, en el de l’exigència d’una transparència pública absoluta, li comentem, UPyD coincideix amb formacions polítiques que han irromput recentment amb força, com Podem. La diferència, ens respon, és que “nosaltres donem la solució primer i després parlem del problema, i no a l’inrevés”. Segons ell, Podem, no aporta propostes concretes, i les que aporta, “són inviables” i “no es van a complir”.

No obstant això, Jorge, veu amb bons ulls la irrupció de projectes com Podem. I també Guanyem Alcoi, amb el que afirma que podria confluir amb UPyD “en algunes propostes concretes”.

jorge upyd 1

Jorge Peréz Grau./

Entre les propostes que defèn UPyD per a revitalitzar Alcoi està la construcció d’un polígon industrial a la zona de Pagos (no a La Canal, zona en la qual no està clara la seguretat mediambiental”, afirma Jorge), la qual “conté tots els recursos necessaris per a construir un projecte tecnològic científic”. En un context en el qual no hi ha diners per a invertir en projectes d’aquest tipus, segons Jorge, el que hauria de fer l’Ajuntament és donar a les empreses privades les condicions i facilitats que demanen per a què s’estableixen a Alcoi. Encara que dins d’un límit, ens reconeix quan el sugerim, ja que algunes empreses tendeixen a abusar de les administracions, com va ser el cas del projecte Eurovegas, el qual demanava com a condició d’establir-se a Madrid que el seu terreny tinguera una legislació excepcional.

Des d’UPyD i Jorge Peréz proposen la creació d’un pla rural a les zones limítrofes a Mariola i la Font Roja en el qual s’arrendassen terrenys per a produir, per exemple, herbes, fer cases rurals, granja escoles…

UPyD, al costat del PP, PSOE i CIU, ha votat recentment a favor del TTIP en el Parlament, un nou tractat de comerç entre Europa i EE.UU que està gestionant-se en secret i que segons algunes fonts va a suposar una concessió de poder a les empreses multinacionals i als seus productes en detriment dels interessos i la salut de la ciutadania. Jorge ens diu que hi ha diverses fonts d’informació al respecte i que depèn d’on t’informes. En qualsevol cas, conclou, “quan hi ha conflictes d’interés, el gestor deu gestionar per als ciutadans”.

Estem eixint de la crisi tal com afirma el PP ? ens respon rotundament que no – el Coordinador d’UPyD Peréz Grau. Que la cosa primera que cal fer per a eixir de la crisi és voler, i que ara pareix que no es vol. Que no eixirem de la crisi metre que “els recursos dels ciutadans no siguen utilitzats per a l’interés dels ciutadans i no per a engrandir els estómacs agraïts”.

Els polítics deuen ser gestors, no dictadors. Han de treballar per al ciutadà i no per al partit, afirma Jorge. Però un dels fenòmens que agreugen el problema és la desafecció política: “a l’hora de la veritat, la gent no presta atenció a les coses que li repercuteixen. La ciutadania hauria d’apropar-se a la política”. ¿I com s’aconsegueix això? “Amb paciència, explicació, escoltant solucions…”. Per exemple, Peréz Grau ens respon, tal com van fer en UPyD fa uns mesos, eixint al carrer per a arreplegar dels ciutadans les seues propostes de millora per a la ciutat. Al cap i a la fi, la ciutat és del ciutadà.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *