foradia subscriutegrat

La Llei de Mecenatge cultural defensada per Trini Miró

Aprovada la Llei de Mecenatge que incentivarà el suport a la cultura, la industria i l'esport. La Llei d'Impuls de l'Activitat i de Mecenatge Cultural a la Comunitat Valenciana s'ha aprovat únicament amb els vots del Partit Popular. El Partit Popular realitzarà a Alcoi una jornada per poder explicar els beneficis d'aquesta Llei

Trini Miro

Trini Miró./

L’Alcoiana Trini Miró ha defensat la Llei d’Impuls de l’Activitat i de Mecenatge Cultural a la Comunitat Valenciana, aprovada per les Corts Valencianes, únicament amb els vots del Partit Popular, dijous passat, 18 de desembre de 2014.

Cal destacar que aquesta Llei inclou novetats i modificacions en les deduccions de l’impost de la Renda de les Persones Físiques i l’Impost de Donacions estimat en 1,3 milions d’euros. A més, beneficiarà a moltes persones de l’àmbit cultural, científic i l’esportiu no professional, i tindrà un impacte benvolgut d’entre 6,65 i 8,6 milions d’euros.

Trini Miró destaca l’important suport que suposa aquesta Llei per a l’àmbit cultural, científic i acadèmic. A més explica que “va a potenciar, afavorir i facilitar el desenvolupament de la indústria, la creativitat cultural i la pràctica esportiva a la Comunitat Valenciana”.

Cal destacar que només hi ha una llei aprovada a Espanya sobre aquesta matèria, la de Navarra. No obstant això, no inclou empreses o industries entre els beneficiaris de donacions amb deducció.

Des del Partit Popular, es va a realitzar una jornada sectorial, per poder explicar els beneficis d’aquesta Llei i afavorir que els veïns de les comarques de l’Alcoià- Comtat l’aprofiten al màxim. La jornada, destinada a tota la comarca, es realitzarà pròximament a Alcoi.

Sobre la Llei
L’acció de mecenatge de la Generalitat Valenciana s’ordenarà entorn del Pla de Mecenatge Cultural, al seu torn es crearà l’Oficina de Mecenatge i s’elaborarà un Estatut de Gran Mecenes.

Pel que fa a les Mesures Relatives a l’Impost de les Persones Físiques de la quota autonòmica de l’IRPF: Passen del 5% i 10% al 15% les actuals deduccions en cas de donacions al patrimoni cultural valencià i per al foment de la llengua valenciana, el 5% al 15% en les donacions dineràries per a conservació i restauració del Patrimoni Cultural i del 10 al 15% per a Donacions relatives al Foment de la Llengua a Generalitat, entitats locals i entitats públiques dependents, universitats i centres de recerca i entitats no lucratives

Noves deduccions del 15% per donacions dineràries i inversions relatives a altres finalitats culturals diferents dels esmentats. També a les aportacions de capital a empreses de base tecnològica creades o desenvolupades a partir de patents o resultats de recerca realitzats en universitats valencianes.

Sobre Mesures Relatives a l’Impost de Successions i Donacions, reducció del 95% de l’Impost en Transmissions Mortis causa de Béns Patrimoni Cultural Valencià quan se cedisquen gratuïtament per a la seua exposició a Generalitat, entitats locals i entitats públiques dependents, universitats i centres de recerca i entitats no lucratives.

Pel que fa al Crowfunding cultural, s’introdueix una reducció del 95% de la base imposable de l’impost de Donacions, quan la donació siga inferior a 500 euros.


Una resposta de La Llei de Mecenatge cultural defensada per Trini Miró

  1. […] Cal recordar que va ser la diputada alcoiana, Trini Miró, qui va defensar en Els Corts Valencianes la tramitació de la Llei de Mecenatge. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *