foradia subscriutegrat

Agullent rep una distinció urbanística per la perspectiva de gènere

• Una distinció que es realitza amb la finalitat de motivar accions que integren la perspectiva de gènere en els entorns habitats, en els espais públics urbans i rurals, i en la mobilitat. • En concret, la distinció ha sigut per les obres de millora realitzades al Llavador d’Enmig.


Agullent ha rebut el Premi Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere de la Generalitat Valenciana, una distinció que es realitza als ajuntaments menors de 5.000 habitants amb la finalitat de motivar accions que integren la perspectiva de gènere en els entorns habitats, en els espais públics urbans i rurals, i en la mobilitat.

En concret, la distinció ha sigut per les obres de millora realitzades al Llavador d’Enmig. Un espai que s’ha posat en valor amb dos murals ceràmics de l’artista Rafael Amorós, amb la voluntat de dignificar el treball no remunerat, i les tasques vinculades a la llar, que tradicionalment han fet les dones en espais com aquest llavador.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va fer entrega a l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, d’aquest premi, que ha estat rebut amb “molta il·lusió per la corporació agullentina”, ja que des d’aquesta, i en especial des de la regidoria d’Igualtat, “s’està intentant treballar perquè la perspectiva de gènere vaja incorporant-se com un eix transversal en tota l’activitat municipal”.

Durant l’entrega de premi, Jesús Pla, alcalde d’Agullent, va agrair públicament a l’artista Rafael Amorós la sensibilitat a l’hora d’abordar la posada en valor del Llavador d’Enmig i a l’Agència Valenciana de Turisme el seu suport econòmic per a la realització de les millores realitzades en aquest espai, un llavador que a més de formar part del patrimoni local etnològic, és ara també un recurs turístic atractiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *