foradia mediambient

Un mercat per a Batoi una demanda històrica

El grup vol que es contemple la demanda històrica d’un mercat per a Batoi front a un gran complex comercial. EU demana un estudi més acurat sobre les necessitats comercials de la zona entre la Colònia d’Aviació i Batoi.

batoi

El projecte per a la zona entre la Colònia d’Aviació i Batoi, on s’ha apuntat la possibilitat de desenvolupar una àrea comercial, estiga supeditat a un estudi i debat públic al voltant de les necessitats comercials de la zona, en entendre que aquest possible complex que contemplaria el Pla General d’Ordenació Urbana aniria en detriment de la creació d’un mercat municipal a Batoi, una de les infrastructures més demandades històricament pels veïns del barri, i a més podria tindre greus conseqüències per al comerç de proximitat dels dos barris que queden a la seua àrea d’influència.

Estefania blanes1.bmpSegons explica la portaveu del Grup Municipal d’EU Estefania Blanes, “la zona afectada inicialment ha estat concebuda com una àrea residencial, i un projecte així creiem que deuria suposar un replantejament de tota l’àrea d’afecció. Fins i tot, tindria conseqüències per al sector comercial d’una àrea encara més extensa: tot el barri de Batoi i la part més alta de Santa Rosa”. Per això Esquerra Unida demama que, abans de prendre qualsevol decisió definitiva al respecte que puguera comprometre el futur urbanístic de la zona, es façaun estudi de les necessitats comercials de la zona” i, si cal, un procés de participació o almenys consultes amb tots els agents implicats.

Des d’Esquerra Unida sempre han defensat un model de petit comerç, de qualitat, de proximitat. I Tenen molts dubtes sobre els beneficis de les grans superfícies, i creuen que és necessari com a mínim debatre públicament que Blanes subratlla  “aquest projecte perquè ha estat una sorpresa per a gran part de la societat alcoiana conèixer aquest planejament, perquè la tramitació del PGOU és molt densa, i creiem que una decisió així hauria de merèixer major atenció i participació dels agents implicats”,  també pensen en el desenvolupament del sector comercial que es podria desenvolupar amb majors oportunitats a partir de noves zones residencials, però recalquen d’aquestes “oportunitats desapareixen amb un model de gran àrea comercial”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *