foradia pressupostparticipatiualcoi

El poble és savi: Nieves Miguel

I servidors s’han quedat pensant que el poble és molt més savi que la seva classe política, infinitament més savi. Com a mínim, saben del que en parlen. Esperem hagen gaudit igual que nosaltres amb aquestes converses entre alcoians 'El Poble és savi'.

Caminem amb més convidats en aquest matí assolellat, la gravadora en mà, bolígraf i llibreta, gaudim del carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi sobre els problemes que més el preocupen i sobre com es podrien solucionar.

Quin millor lloc per a escoltar la veu del poble que el mercat de Batoi, un espai social en el qual conflueixen passejants, excursionistes, compradors, venedors…? Doncs conversem amb Nieves Miguel:  

Que creus que és el que més preocupa el poble i com podrien solucionar-ho?

elpoble es savi 3

Nieves Miguel./

 

Nieves no dubta en la seua resposta, el problema més urgent és “l’atur, tant de la gent jove com de la gent més major”. És un problema tant de voluntat com de capacitat política: “perquè, a més de no tindre idees, els polítics que enes governen es preocupen més d’omplir-se les seues butxaques que de mirar pel poble”. Conceben la política com un negoci personal més que com un servei a la ciutadania.

Per a solucionar el problema, una revolució seria contraproduent per a la població”, segons Nieves, “però la societat hauria d’alçar-se d’alguna manera. Perquè ara han eixit els de Podem i pareix que volen canviar les coses, però ens parlen malament d’ells i ja no sabem que pensar… Diuen que estan emportant-se diners que no són d’ells…

Ni Nieves ni el seu marit, que comparteixen un fill d’onze anys i una filla de desset, gaudeixen actualment de treball. El que necessitem és un rescat ciutadà, ens confirma, i no un rescat bancari, “perquè el rescat que han fet als bancs ha sigut injust, ja que ells han sigut responsables de perdre diners, i no ha servit per a res, perquè no estan donant crèdits als quals ho necessiten”.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *