foradia subscriutegrat

El Despertar dels Reis Mags d’Onil

Onil celebra novament l'acte ‘El Despertar de los Reyes Magos’ en el Museo de la Muñeca. Un acte solidari on els xiquets donen un dels seus joguets per a la creació de ludoteques en diferents hospitals.

despertar-onilUna vegada més Onil rendeix culte a la solidaritat i celebra el dia 6 de desembre l’acte ‘El Despertar de los Reyes Magos’, una jornada única enfocada a tot tipus de públic però sobretot dirigit als més menuts perquè puguen acomiadar als Reis Mags i prestar la seva solidaritat. L’activitat consisteix en que els xiquets que assistisquen donen un dels regals que els han deixat la nit del 5 de gener perquè altres xiquets puguen gaudir d’ells, col·laborant així a la creació de ludoteques en diferents hospitals.

L’acte donarà començament a les 11:30h en la casa de la cultura d’Onil. Seguidament l’activitat continuarà en el Museo de la Muñeca per a despertar i acomiadar a S.S.M.M. Els Reis Mags d’Orient.

Onil és la Vila Canellera per excel·lència on es troba el 80% de fabricació nacional de nines. De les seves nombroses empreses es destaca una peculiar col·lecció amb nines molt distingides de l’empresa Famosa amb la seva nina estrela La Nancy, Nines Antonio Juán, Marca Así i la mítica Marieta Pérez. També es troben empreses familiars com Arias, Berjuán, Nines d’Onil, Rauber, Falca, etc. Sense oblidar la fabricació dels famosos Playmobil i els jocs educatius de l’empresa Miniland. Així, el Museo de la Muñeca d’Onil actualment és una Associació sense anime de lucre, en la qual gràcies una unió d’un poble a sigut possible l’obertura de la casa de l`Hort.

El projecte de creació de ludoteques va començar fa tres anys. El primer d’ells van destinar els seus joguets a l’Hospital d’Elda a Alacant, el segon a Càrites i el passat any volien que el seu projecte traspassara les fronteres de la seua província. Per a açò, van comptar amb un padrí de luxe, el seleccionador nacional de futbol Vicente del Boque, que es va traslladar a l’hospital 12 d’Octubre de Madrid per a lliurar 250 joguets als xiquets allí ingressats.

Estan tots convidats a acomiadar als Reis Mags el dia 6 de Gener en el Museo de la Muñeca d’Onil, una experiència inoblidable.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *