foradia subscriutegrat

L’IES Cotes Baixes recapta 2.060 euros per a la Protectora en la seua cursa solidària

La iniciativa duta a terme pels alumnes de primer d'ESO ha sigut recolzada un any més per veïns i comerciants del districte alcoià

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha celebrat hui la VIII Edició de la Cursa Solidària, que s’emmarca en les activitats incloses en les Jornades d’Activitats Formatives i Esportives. La iniciativa ha comptat amb la participació de tot l’alumnat de primer d’ESO i la col·laboració de l’AMPA i els seus companys de 2n de BATX, així com del professorat del centre. L’activitat estava oberta també a tots els pares i mares d’alumnes que volgueren sumar-se. 

La cursa solidària s’ha realitzat mantenint el mateix itinerari que la passada edició, l’Avinguda de la Hispanitat. El circuit del recorregut eixia des de la rotonda de Mercadona fins a l’altura del Parc de la Zona Nord. Els participants havien de donar diverses voltes al perímetre delimitat i per cadascuna de les voltes que completaren donaven un euro solidari. Una vegada comptabilitzades totes les voltes realitzades durant la cursa s’han recaptat 1.200 euros. L’activitat ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia a l’hora de tallar el trànsit i vetlar per la seguretat dels participants durant l’esdeveniment esportiu.

Durant l’activitat s’ha pogut comprovar l’esforç i la il·lusió dels alumnes que amb constància anaven sumant voltes. L’alumne que més voltes ha completat ha aconseguit anotar un total de 30, una gran xifra i que supera la de l’any passat que es va fixar en 24 voltes. 

Amb la finalitat d’involucrar al barri i aconseguir patrocinadors, uns dies abans de la cursa, els alumnes van repartir cartells i van explicar la iniciativa entre els comerços i veïns de la zona que es van bolcar amb l’activitat, aconseguint recaptar altres 860 euros més en col·laboracions. 

Els 2.060 euros de fons aconseguits entre patrocinis i participació en la cursa solidària enguany van destinats als animals abandonats que es troben en la protectora d’Alcoi, i per això seran donats a la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi, que treballen per a donar les cures als animals i garantir una vida plena, així com buscar una llar per a cadascun d’ells. A aquest efecte s’ha perseguit que els educands es consciencien de la importància de les cures als animals i l’impacte dels abandons a la ciutat. Els alumnes de 1r ESO han estat un mes preparant-se per a la carrera durant les hores d’educació física. La responsable de la matèria, Verónica Sempere, destaca que a més de la recaptació de fons “també s’ha recollit en el centre material, menjar, mantes i material de neteja per als animal; hem atés les peticions que s’han fet des de l’entitat, un afegit a aquesta activitat que reforça el donatiu econòmic i sobretot l’esperit solidari i de conscienciació que aporta a l’alumnat“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *