foradia subscriutegrat

Sheila i Norma en El Poble és Savi

El terme democràcia, d'origen grec, es tradueix com el govern (-cràcia) del poble (-demos). La democràcia, el govern del poble, pot ser d’alta intensitat o de baixa intensitat.. Quins hàbits informatius tindran? I mitjançant quins canals? Els consideraran objectius? Corre, anem a preguntar-les.

Si pel contrari la democràcia consisteix a votar cada quatre anys a un partit polític i donar-li barra lliure per a fer i desfer, es pot considerar una democràcia feble. El poble ha de ser el protagonista per tant tenim en consideració de l’opinió de la gent del carrer.

Travessant els túnels de l’antiga via del tren d’Alcoi, camí a la via verda, tornen del mercat de Batoi, carregades i somrients, Sheila i Norma. Quins hàbits informatius tindran? I mitjançant quins canals? Els consideraran objectius? Corre, anem a preguntar-les.

Avui preguntem en El poble és Savi sobre la freqüència en la qual s’informen de les notícies d’actualitat, els seus canals preferits i com qualifiquen la qualitat dels mitjans de comunicació més influents.

sheila i norma el poble es savi

Sheila i Norma./

Sheila ens comenta que li agrada informar-se diàriament de les coses que succeeixen a Alcoi, i el fa majoritàriament a través de pàgines d’internet, per exemple “mitjançant lesmuntanyes.com i pagina66…”. Ens diu que obté informació de la realitat actual generalment a través la xarxa social Facebook i dels diferents canals d’informació que allí es poden trobar.

Norma també prefereix informar-se per internet, però, malgrat això, també té el costum de sintonitzar les notícies, “pràcticament diàriament també, en canals televisius com La Primera i TV5”.

 Ambdues, Sheila i Norma, coincideixen que en internet podem trobar una informació de l’actualitat més veraç i objectiva, possiblement perquè hi ha més varietat i pluralitat. “A internet cadascun pot informar-se del que vol quan vol, no has de dependre del que et sintonitzen a una hora concreta”. Pensen que la informació que transmeten els grans mitjans d’informació, sobretot els canals de televisió, no compleixen els criteris d’objectivitat i veracitat com cal.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *