foradia cdturisme

Estudiants del CIP FP Batoi reivindiquen una societat més igualitària

• “Està normalitzat que pel fet de ser dones, ens hem d’esforçar més per a aconseguir el que els homes aconsegueixen sense tant esforç" • Una de les solucions es troba a l’educació, que ha d’aconseguir assentar les bases d’una societat més igualitària

Alcoi ha viscut una concentració del 8 de Març històrica. Més de 2.000 persones, homes i dones de totes les sensibilitats polítiques i de totes les generacions, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya per a protestar contra un sistema que oprimeix al gènere femení des de diferents àmbits.

El manifest llegit pel Col·lectiu 8 de Març i Dones ha emfatitzat en la necessitat de canviar unes bases estructurals que generen una societat més igualitària. Així mateix, ha criticat un Govern central polítiques del qual no fan sinó redundar en la desigualtat i la cultura masclista que ens rodeja.

D’aquesta manera, Alcoi s’ha sumat a un moviment que transcendeix les fronteres locals, autonòmiques i nacionals, per a iniciar un camí cap a una nova societat més humanitzada, empàtica i igualitària.

Parlem amb alguns presents de la concentració perquè ens aporten les seues raons.

Està normalitzat que pel fet de ser dones, ens hem d’esforçar més per a aconseguir el que els homes aconsegueixen sense tant esforç”, ens comenten les nostres entrevistades, estudiant del CIP FP Batoi. I és que “l’home, pel fet de ser home, té més camins oberts que les dones”.

Així ho corroboren les xifres: són les dones les que més pateixen la pobresa, les que menys salari cobren, les més minoritàries en els càrrecs de poder, les que tenen menys pensions i les pensions més baixes…

Per això, les nostres entrevistades han sortit al carrer: “per a fer-nos escoltar i reivindicar els valors de les dones”. Totes elles incideixen en què una de les solucions, des d’una visió a llarg termini, es troba a l’educació, que ha d’aconseguir assentar les bases d’una societat més igualitària.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *