foradia pressupostparticipatiualcoi

Lliurats els premis INMpuls

L’Ajuntament d’Alcoi impulsa l’activitat de 47 projectes empresarials al 2014. Un projecte que du per nom Alcoi INMpuls i ha concedit ajudes per un import total de 54.000 euros. L’acte es va celebrar a l’Àgora per lliurar, a més, un reconeixement a tots els emprenedors.

premis-inmpuls

La convocatòria de subvencions Alcoi INMpuls 2014 ha concedit ajudes a 47 projectes empresarials per un import total de 54.000 euros. El lliurament d’aquestes beques es va realitzar el passat divendres, 9 de gener, a l’Àgora a les 19’30 hores en el que es va reconéixer el seu esforç a aquests emprenedors.

El programa d’aquest any té com a principal novetat, respecte a la seua primera edició, el fet que s’atorguen ajudes de major quantia. Cal recordar que el programa incloïa 5 àrees d’actuació:

  1. Programa @Emprende; que pretén recolzar econòmicament a les persones emprenedores en el procés de definició del seu projecte d’empresa i han d’estar tutelats per l’Ajuntament d’Alcoi, Cambra de Comerç, Centre Europeu d’Empresa i Innovació (CEEI) o Campus d’Alcoi de la UPV, amb la finalitat de fomentar una activitat d’interés general com és la promoció de la cultura emprenedora i l’autoocupació. Només podien presentar-seprojectes en fase de desenvolupament, ja que la finalitat de la convocatòria és donar suport al procés de definició i posada en marxa de noves iniciatives emprenedores. S’han concedit un total de 16 ajudes per un import de 300 euros mensuals durant 5 mesos.
  2. Programa @inici: ajuda per a iniciatives de creació d’empreses relacionades amb el pla de política industrial d’Alcoi (i2+), posant l’accent principalment en les iniciatives sorgides dels centres docents de la ciutat o d’estudiants alcoians que cursen estudis en altres centres educatius. S’han concedit ajudes a 3 projectes per un import de 1.000 euros cadascun.
  3. Programa @innova: Ajudes d’implantació de pimes, en qualsevol sector estratègic del pla Industrial d’Alcoi i2+, així com la reforma, la innovació en el comerç i la millora de la competitivitat de les ja existents. S’han concedit ajudes a 3 projectes per un import total de 2.000 euros.
  4. Programa @Micro: ajudes per a empreses de nova creació a la ciutat d’Alcoi amb una plantilla inferior a 10 treballadors. S’han concedit ajudes a 14 empreses per un import total de 9.400 euros.
  5. Programa Arrend’Alcoi: Ajudes per a les despeses de lloguer d’emprenedors/es que tinguen la necessitat de llogar un local o nau industrial per implantar un negoci a Alcoi. S’han concedit ajudes a 11 emprenedors per un import total de 16.000 euros.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha manifestat que “aquestes dades, més enllà de reforçar les polítiques de suport a l’emprenedor i projectes molt importants com l’Àgora, demostren que Alcoi és una ciutat viva i dinàmica, amb emprenedors amb ganes i il·lusió d’iniciar una activitat empresarial i que aposten per la nostra ciutat”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *