Foradia subscriutegrat

Les millores del polígon Cotes Baixes compten amb 335.000 euros

El projecte consisteixen a l’adequació del marge que hi ha entre la vorera i el mur de les empreses; també es condicionarà l’aparcament per a vehicles pesats. Pel moment, ja ha acabat la intervenció per al canvi de clavegueram.

polígon-cotesLes millores al polígon industrial Cotes Baixes consisteixen a l’adequació del marge que hi ha entre la vorera i el mur de les empreses; també es condicionarà l’aparcament per a vehicles pesats que estarà ubicat on van estar instal·lades les aules prefabricades durant les obres de l’Institut de Batoi. I així mateix, està netejant-se tot el polígon, es millorarà la senyalització i s’habilitarà la unió del carrer A amb el C. El pressupost és de 75.000 euros.

L’alcalde Toni Francés i el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia han visitat el polígon on han pogut veure l’estat de les obres. En aquesta visita els arquitectes han explicat el projecte també als representants del polígon, Juan Ramón Juan i Antonio Pascual. La visita ha servit per comprovar que ja estan acabades les obres del canvi de clavegueram, complint els terminis previstos, ja que van començar el 6 d’octubre i havien d’acabar en 3 mesos.

El clavegueram havia presentat diferents problemes al llarg dels darrers anys, per aquest motiu l’Ajuntament va decidir procedir a canviar-ho totalment amb la finalitat d’assegurar la salubritat del polígon i evitar possibles problemes que fins i tot podrien arribar a afectar a la mateixa estructura de la zona. Per aquesta raó, l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria d’Obres i Serveis, ha destinat 260.000 euros al canvi del clavegueram del polígon industrial Cotes Baixes.

Per altra banda, els representants del polígon van tornar a preguntar per la rotonda de l’accés Nord de la ciutat i que també serviria per accedir a Cotes Baixes. En este aspecto, l’Ajuntament té previstos invertir 100.000 euros en aquesta rotonda que eren els que anaven a utilitzar per dur la fibra òptica al polígon, però que finalment ha invertit Telefònica. La rotonda no s’ha realitzat perquè la demarcació de carreteres de l’Estat no vol autoritzar aquesta obra. El motiu és que el Ministeri de Foment vol que l’Ajuntament renuncie a la compensació d’1,2 millons d’euros per la cessió de la travessia de la N-340, uns diners que li corresponen.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia destaca que “hem invertit 335.000 euros al polígon Cotes Baixes, unes de les inversions més importants de millora que s’han fet en anys en aquest Polígon que és actualment la principal àrea industrial de la ciutat”. Gomicia també ha destacat que “cal recordar la importància del Consell Econòmic i Social, que representa a tots els estaments i que va ser el que va aprovar finalment aquestes millores que canviaran la imatge del polígon i el faran un lloc més agradable i accessible”. El regidor també ha ressaltat que “el projecte de la rotonda el tenim fet, però és Foment qui no ens deixa començar, en el moment tinguem l’autorització, començaran les obres”.

Cal recordar que el Consell Econòmic i Social està format per empresaris, sindicats, la Cambra de Comerç, l’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI), el Campus d’Alcoi de la UPV, representants de l’àmbit educatiu local, la Mancomunitat i també un representant de cada un dels grups polítics municipals, amb la presidència de l’alcalde Toni Francès.

Per fí arriba la fibra òptica

Els representants dels polígons es van mostrar satisfets pel fet que ja haja arribat la fibra òptica a les àrees industrials, una necessitat demandada des de feia temps i que ja tenen. Disposar d’aquests recursos permet un salt qualitatiu de les nostres empreses respecte a competitivitat i serveis. A més de Cotes Baixes, ja està a Cotes Altes, Santiago Payá, El Clérigo, Alcoi Sud, La Beniata i Sant Benet. En total, Telefonica inverteix al voltant de 5,5 milions d’euros a Alcoi per convertir-se en la primera ciutat de la província amb una cobertura completa de fibra òptica.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *