foradia barnasants

Digueu-me ingenu…

Article per Jordi Silvestre

Fa cinc mesos que vaig començar aquesta etapa de la meua vida vinculada a la política de proximitat, és a dir, a la que es fa al meu poble i per a la meua gent. Ser regidor del lloc on vius et permet treballar per buscar solucions en el dia a dia, millorar la qualitat de vida dels veïns i, també, portar a terme eixa planificació i eixes accions que definiran l’Alcoi del futur. En definitiva, i des de l’absoluta modèstia, aportar el teu granet de sorra per garantir el futur de les teues filles i fills i de les pròximes generacions en aquesta ciutat, per la qual n’estic segur que tots volem el millor.

Passat aquest temps, puc dir que el treball ha estat intens. Des del govern socialista del qual forme part som plenament conscients que estem en una legislatura clau per a la nostra ciutat, que la transformació que ja ha començat a veure’s, serà definitiva i per això estem treballant per posar en marxa tot allò que contribuirà a fer que Alcoi siga una ciutat amable, compacta, solidària, intel·ligent i sostenible, accessible i cultural. Una ciutat on la indústria ha sigut, és i serà el principal motor econòmic, però sense oblidar els serveis, l’educació, el turisme, la innovació i, en definitiva, totes i cadascuna de les potes que contribuiran a consolidar la capitalitat d’aquesta ciutat.

Els companys que la passada legislatura formaven el govern alcoià van posar en marxa projectes que ja van permetre veure quin és el model de ciutat que proposem i seguim treballant en accions ‘Smart City’ per millorar la vida de les persones que viuen soles i per garantir la seguretat dels nostres barrancs; en un eix per a ciclistes i vianants que ha estat guardonat per la Generalitat; en la millora dels centres educatius públics i de la convivència en zones vulnerables, entre moltes altres qüestions.

A hores d’ara puc dir que no m’he penedit, ni un segon, de la decisió que vaig prendre de treballar per la meua ciutat com a regidor, i puc assegurar que tot el govern ens deixem la pell per millorar el nostre Alcoi. Hi haurà encerts i també errors, segur, perquè som humans i tots ens equivoquem, i quan cal rectificar ho fem, no tenim por a canviar d’opinió si això ens permet millorar.

I per continuar avançant tots som necessaris. Em ve al cap aquesta frase que l’alcalde, Toni Francés, va pronunciar en el seu discurs d’investidura i immediatament pense que tots no estan per la tasca, si mire el que passa habitualment amb diferents grups de l’oposició. Cert és que com oposició han de portar a terme una feina de control del govern municipal, però també han de fer propostes, que no tindrem cap problema en assumir si serveixen per millorar la ciutat i crec que així s’està fent.

Però a la vista de comissions i plens celebrats, i a com es desenvolupa el dia a dia em pregunte: És això el que fan? Tots els grups de l’oposició volen sumar? La meua modesta opinió és que no. No vaig viure en primera persona com funcionaven les comissions la passada legislatura, sé el que m’han contat els companys, però si veig cada mes com funcionen ara. Dóna igual quantes vegades contestes la mateixa pregunta, i les explicacions que dónes, perquè si regidors de l’oposició ja tenen una opinió formada, de res els valdrà la informació que tu els pugues donar. No cal que expliques mil vegades el rebut de l’aigua o que els digues que estàs arreplegant els diferents abocaments il·legals o que els indiques que s’ha treballat en un diagnòstic de la societat alcoiana, perquè si Compromís i Guanyar Alcoi volen veure fantasmes, els veuen, o si pensen que hi ha interessos obscurs, ho pensen i de vegades tot el que els pugues dir i aclarir no els serveix de res. La seua màxima és anar contra el govern i fan ús d’aquella frase tan coneguda de ‘No deixes que la realitat t’espatlle un bon titular’. Crec que haurien de confiar un poc més en el govern, encara que algunes solucions que proposem no siguen compartides per ells.

D’això també en sap molt el PP alcoià. Si cal dir que es pintarà un mural en la façana d’un antic cine o que el govern no ha presentat un paper per optar a una subvenció es diu i punt, sense cap pudor i sense fer un treball de documentació i investigació previ. No hi ha explicacions ni demostracions que valguen. Rectificar, mai.

Vull pensar que l’actitud de l’oposició és pròpia dels primers mesos de legislatura, en els que tots, i especialment els nous, jo també, estem ‘aterrant’, i que prompte treballarem tots de la mà per Alcoi, amb una oposició fiscalitzadora, clar que si, però també constructiva i pensant que de vegades la solució que proposa el govern no és la que ells farien, però és una solució. Digueu-me ingenu… però confie plenament en treballar units per la nostra ciutat. Eixa és la idea que jo tinc de la política municipal.

Font: Jordi Silvestre Jover, Regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *