foradia camaraalcoi

Exposició sobre els xiquets evacuats durant la Guerra Civil

Dilluns 19 de gener 2015 s’inaugura una exposició sobre els xiquets evacuats a la URSS durant la Guerra Civil. Es tracta de la primera vegada que aquesta mostra itinerant arriba al País Valencià, i serà presentada pel seu comissari, Juan Barceló.

xiquets urss

S’inaugura a la seu del Club d’Amics de la Unesco d’Alcoi l’exposició, el proper Dilluns 19 de Gener 2015 a les 20 hores,  ‘Los niños de la guerra. Cuentan su vida, cuentan tu historia’, un interessant recull de documentació i arxius gràfics sobre els xiquets que van ser evacuats a l’antiga URSS fugint de la Guerra Civil espanyola.

La mostra apropa a l’espectador a la vida d’aquells xiquets, hui octogenaris i nonagenaris, des de la seua eixida d’Espanya fins el moment actual. La seua vida a les cases d’acollida, la seua educació, la participació en la tràgica operació nazi contra la URSS, la seua participació a la resistència, les seues vides professionals, el seu retorn i l’activitat del Centro Español de Moscú, creat per ells i que encara hui és un dels espais primordials de la vida espanyola a la federació Russa.

cartell exposicio urssLa regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau Estefania Blanes remarca que “amb aquesta exposició volem contribuir a fer memòria històrica d’un episodi que va marcar per sempre la vida de moltes famílies, i que ha estat silenciat durant anys. És una mostra molt interessant i il·lustrativa, que de ben segur permetrà als seus visitants apropar-se a aquest passatge històric que no és més que una narració de gran part dels conflictes bèl·lics que han marcat l’Europa del segle XX”.

La mostra, ha estat elaborada en col·laboració per l’Asociación Archivo de Guerra y Exilio (AGE), el Centro Español de Moscú (CEM), la Fundación Nostalgia i l’Arxiu Nacional de Catalunya. Es tracta de la primera vegada que aquesta mostra itinerant arriba al País Valencià, i serà presentada pel seu comissari, Juan Barceló al Club d’Amics de la Unesco, amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *