foradia subscriutegrat

Èxit al festival d’arts escèniques a Poble Nou d’Ontinyent

Més de 500 persones van participar en el festival d’arts escèniques a l’interior de les vivendes i omplint els carrers del barri del Poble Nou, durant tot el cap de setmana.

poble-nou

./ Foto Luís Botella

El barri del Poble Nou d’Ontinyent va acollir, el cap de setmana del 16 al 18 de gener, el festival d’arts escèniques a l’interior de les vivendes. Més de mig miler de participants van visitar les vivendes del barri per gaudir de la proposta d’espectacles i tallers.

La festa començava el divendres, 16 de gener, amb la inauguració del festival i del projecte Botigues d’Art, en què diversos artistes exposaven les seves obres als comerços del barri. Un total de 40 obres posaran de manifest fins al 8 de febrer les peculiaritats del barri en forma d’obres pictòriques. Les obres poden visitar-se en l’horari d’obertura dels comerços.

La inauguració va prendre cos en forma de passeig pel barri de la mà dels poemes de David Mira, que el col·lectiu Renadiu va recitar i el grup de dolçainers El Regall va acompanyar amb música. La cercavila, d’un centenar de persones, va finalitzar al Mercat Municipal on es va llegir un manifest que convidava tothom a participar en les activitats proposades a les vivendes, i que destacava el tarannà reivindicatiu del festival, el qual pretén fer una crida d’atenció de la situació que pateix el barri i destacar les seves potencialitats i possibilitats.

El dissabte i diumenge, 17 i 18 de gener, es van portar a terme els espectacles proposats, els quals oferien un ventall variat de propostes escèniques, així com un taller pràctic. La recepció de la proposta per part dels espectadors ha sigut molt positiva, ja que es comptabilitzen 458 entrades venudes per a la totalitat dels espectacles, així com una participació d’un centenar de persones al Taller de Llana Guirra desenvolupat pel Col·lectiu l’Esquella. Cada espectacle tenia associada una vivenda i es representaven quatre sessions, la majoria de les quals han comptat amb l’aforament complet.

Àngels Moreno, responsable de la coordinació, assenyala que valoren “molt positivament el resultat. Creiem que hem acostat el barri a la ciutadania obrint les seves portes, i que hem acostat la cultura reivindicativa, innovadora i de tarannà investigador, al barri. Aquesta combinació ha sigut tan ben rebuda, que ens veiem motivats a pensar en futures edicions de Poble Nou Endins”.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *