lasarga ajualcoitel

El Museu Arqueològic d’Alcoi presta una peça de 7.000 anys al Museu Nacional

• El Museu Arqueològic Municipal d'Alcoi ha prestat una de les seues peces més emblemàtiques, a la nova exposició del Museo Arqueológico Nacional • La importància d'aquesta peça arqueològica resideix en el seu excepcional estat de conservació i en la seua rellevància a nivell científic


El Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó d’Alcoi ha prestat una de les seues peces més emblemàtiques, “El Vas de l’Orant”, a la nova exposició del Museo Arqueológico Nacional inaugurarà, “El poder del pasado”.

En l’exposició “El poder del pasado es podran veure reunides 150 peces seleccionades entre les més rellevants de l’arqueologia espanyola, cedides per les principals institucions museístiques de l’estat. Es podrà visitar a Madrid des del pròxim 6 d’octubre Madrid fins a l’1 d’abril de 2018.

La decoració simbòlica del got ceràmic “El Vas de l’Orant ha sigut considerada un dels exemples més destacats de l’art moble neolític en l’àmbit mediterrani. En ell s’observa una figura antropomorfa que presenta els seus braços alçats, realitzada fa 7.000 anys.

La importància d’aquesta peça arqueològica resideix en el seu excepcional estat de conservació i en la seua rellevància a nivell científic ja que, gràcies al context en el qual va aparéixer en la Cova de l’Or (Beniarrés).

El Vas de l’Orant” té el seu paral·lel amb motius molt semblants que trobem pintats en les parets de determinats abrics de l’Art rupestre macroesquemàtic, de manera evident els representats en jaciments de les comarques muntanyenques d’Alacant com La Sarga (Alcoi), el Pla de Petracos (Castell de Castells) i el Barranc de l’Infern (La Vall de Laguar), santuaris rupestres que es localitzen en el territori on hi ha diferents hàbitats neolítics (coves i poblats) en els quals s’ha trobat aquest tipus de ceràmica.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *