lasarga ajualcoitel

Alcoinnova una polèmica actuació del Consell a Alcoi

Esquerra Unida lamenta que el Consell continue saltant-se l’autonomia local, sense esperar a dictamen del Tribunal Superior de Justícia sobre el dret de l’Ajuntament a intervindre al procés i assenyalen “El contenciós administratiu davant la ubicació del projecte Alcoinnova ha de començar a redactar-se ja”.

foto la canalEsquerra Unida Alcoi ha emés un comunicat de la portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament d’Alcoi Estefania Blanes anunciant que el seu grup té previst demanar al govern que “s’inicie ja per part dels serveis tècnics i jurídics municipals la redacció del contenciós administratiu adient que l’Ajuntament formularà davant el projecte Alcoinnova, publicat al BOP i, pel que sembla, d’imminent publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana”.

Esquerra Unida: “El contenciós administratiu davant la ubicació del projecte Alcoinnova ha de començar a redactar-se ja”

Una vegada més, des d’Esquerra Unida s’ha reprovat la forma de procedir del Consell en aquesta polèmica Actuació Territorial Estratègica, “vulnerant una i altra vegada l’autonomia de la màxima institució local i veu dels alcoians i alcoianes, en mantindre’ns completament al marge del procés. Ara per ara continuem en espera de sentència per part del Tribunal Superior de Justícia respecte al contenciós que vam interposar per haver-se saltat les competències municipal de planejament urbanístic i ordenació del territori de l’Ajuntament, i novament veiem com la Generalitat continua els tràmits d’un projecte que pot causar danys irreversibles, tornant a fer ús d’una política de fets consumats sense importar-li aspectes legals, en aquest cas, a més, de principis democràtics bàsics. S’estan trepitjant drets bàsics dels alcoians, i els màxims responsables del Partit Popular local cada vegada exhibeixen més alegria i satisfacció de fer-ho”.

Estefania blanes1.bmpEsquerra Unida manté la seua posició de partida en aquest tema: “Alcoinnova és un gran projecte que volem que es faça a Alcoi, però sobre l’aqüífer del Molinar no pot situar-se indústria, per la tipologia dels terrenys on pretén ubicar i el conseqüent perill de contaminació potencial de l’aqüífer del Molinar, i menys pel que fa a les activitats industrials que la pròpia Confederació Hidrogràfica del Xúquer desestimava clarament en el seu informe. Per tant, continuarem fent valdre l’acord de govern per oposar-nos a aquest urbanisme ‘a la carta’ on l’únic que sembla important és la titularitat dels terrenys, i mantenim la possibilitat d’obrir un contenciós per defensar el recurs més vital de la ciutat, l’aigua que bevem els alcoians, per damunt dels interessos urbanístics i particulars que el PP defensa com a principal argument electoral, actuant contínuament com a portaveu de la pròpia empresa i posant la voluntat dels alcoians als peus d’una Generalitat governada per la corrupció i la ineptitud”, sosté la portaveu del grup.


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *