foradia aproop

Mares i mestres del CEIP Romeral defensant els drets de les xiquetes del futur

• “Perquè les xiquetes del futur puguen ser més lliures quan siguen més majors”, aquesta és una de les raons que ens aporten les mares i mestres del CEIP Romeral • “Perquè si avui tenim drets és perquè les van defensar les nostres mares i iaies"

Alcoi ha viscut una concentració del 8 de Març històrica. Més de 2.000 persones, homes i dones de totes les sensibilitats polítiques i de totes les generacions, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya per a protestar contra un sistema que oprimeix al gènere femení des de diferents àmbits.

El manifest llegit pel Col·lectiu 8 de Març i Dones ha emfatitzat en la necessitat de canviar unes bases estructurals que generen una societat més igualitària. Així mateix, ha criticat un Govern central polítiques del qual no fan sinó redundar en la desigualtat i la cultura masclista que ens rodeja.

D’aquesta manera, Alcoi s’ha sumat a un moviment que transcendeix les fronteres locals, autonòmiques i nacionals, per a iniciar un camí cap a una nova societat més humanitzada, empàtica i igualitària. Parlem amb alguns presents de la concentració perquè ens aporten les seues raons.

Perquè les xiquetes del futur puguen ser més lliures quan siguen més majors”, aquesta és una de les raons que ens aporten les mares i mestres del CEIP Romeral a la concentració alcoiana del 8 de Març.

És un fet que les dones tenen moltes més restriccions socials, i per tant menys llibertat, que els homes. Al llarg del temps, la nostra societat ha generat una sèrie d’estereotips que encasellen a les dones en determinats rols: “volem que les nostres xiquetes puguen jugar a futbol i es puguen vestir com vullguen, per exemple, sense que ningú els diga res”.

Per aquests motius, les nostres entrevistades estan presents a aquest esdeveniment que marca un punt d’inflexió en la nostra cultura: “perquè si avui tenim drets és perquè les van defensar les nostres mares i iaies, ara ens toca a nosaltres defensar les de les nostres filles”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *