foradia subscriutegrat

Mónica Oltra visita Alcoi

Dimarts 27 de gener, aprofitant l'últim dia abans de les votacions en les Primàries de Compromís, les diputades a les Corts Valencianes Mireia Mollà i Mónica Oltra, aspirant a presidenta de la Generalitat Valenciana, van fer una xarrada a l'Àgora d'Alcoi.

monicaoltraAmb la sala plena de gent per escoltar el seu discurs, l’acte va començar amb el discurs de la diputada il·licitana, Mireia Mollà, en què va fer un repàs de la situació valenciana actual i, sobretot, comparant-la amb tot el que ha fet Compromís a les Corts durant estos anys d’oposició. Va dir, entre altres coses, que és Compromís qui s’ha atrevit a plantar cara als governants actual i que els han denunciat ja 7 vegades per atemptar contra la lliberta d’eixos diputats que, en extensió, és faltar al respecte a tota aquella gent a qui representen. Així mateix, en acabar la seua intervenció, va demanar als assistents el seu vot a les Primàries, ja que ella és una de les candidates a cap de llista per la circumscripció d’Alacant.

Acte seguit, va arribar el torn de la diputada i aspirant a presidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

Per a Oltra, enguany hi ha tres dates importants que cal tindre en compte: primer que res, les passades eleccions a Grècia, ja que poden ser un bon reflex de la situació valenciana; com bé va explicar, els valencians som la regió europea més endeutada i amb més motius per a rescatar-nos econòmicament, per això es diu que som la Petita Grècia. A Grècia, com s’ha vist i va dir la diputada, ha vençut la por i han votat fora del bipartidisme, cosa que pretèn aconseguir Compromís a les properes eleccions, les autonòmiques i locals. I ací s’arriba a la segona data important. En les properes eleccions, segons va dir Mónica Oltra, els valencians ens ho juguem tot: si es vol, es pot trencar amb el bipartidisme que sempre ha governat esta terra i, el més important, cal véncer la por, eixa por que des dels nostres governs ens imposen cada dia amb lleis, mesures, retallades, etc.

Finalment, arribà a l’última data important: les eleccions estatals de l’any vinent. Per a Compromís, ara mateix, eixes eleccions són molt importants perquè cal que la nostra veu arribe a Madrid, que és on van sempre els nostres diners dels impostos, entre d’altres coses, i d’on no en vénen massa. Mónica Oltra va afirmar que cal tindre una veu allí perquè cal fer vore que el País Valencià també és important.

Al llarg de l’acte, es va anar repetint una idea clau en els seus discursos: la política no pot servir perquè els més poderosos cada vegada ho siguen més; no és un món en què un guanya i l’altre perd, cada diputat i cada polític és escollit per la gent, llavors, representa a algú, així que no pot haver-hi mai cap partit perdedor perquè voldria dir que ha perdut la gent. Oltra va fer èmfasi en la idea que ells no volen fer política per al poble, ells volen fer política amb el poble i, sobretot, tornar la dignitat a la política i als ciutadans.

Cal recordar que durant estos dies, del 28 al 30 de gener, es faran les votacions, via Internet, per a les Primàries de Compromís, on s’hi han inscrit uns 40.000 valencians i, més en concret, vora uns 500 alcoians. El dia 31 serà el torn de les votacions presencials a les seus de cada poble que haja participat en les Primàries i, finalment, el mateix 31, després de fer els recomptes, se sabran qui són els membres de les llistes de Compromís a les Corts Valencianes i als Ajuntaments.

Font: Yaiza Ferrer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *