foradia subscriutegrat

Oberta la inscripció per a la Mitja Marató d’Alcoi

• La Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros 2015 obri inscripcions per a la seva cinquena edició • La Mitja Marató d'Alcoi se celebrarà el diumenge 6 de desembre com en anteriors edicions • Les inscripcions estan habilitades fins al 30 de novembre • La nova modalitat de la carrera és la Mitja Marató per Relleus

maraton alcoyana

La Mitja Marató d’Alcoi ‘Unión Alcoyana’ és un referent esportiu de l’interior de la província d’Alacant, i té com a repte superar la xifra de 2.000 inscrits, un objectiu que es consolida, ja que en l’anterior edició la prova va tenir un 28% més d’inscripcions. Un símptoma evident de la bona salut d’aquest esport és que cada vegada atreu a més corredors amateurs.

Una de les novetats de la carrera ha estat el canvi d’imatge que la prova ha obtingut amb la nova cartelleria que es desenvolupa sota el lema ‘Aconsegueix la teua meta’, mostrant la imatge de dos corredors aconseguint meta i una altra modalitat en la qual intercanvien un relleu.

Un altra de les principals novetats es la nova modalitat de la carrera, la Mitja Marató per Relleus, una exclusiva modalitat que permetrà córrer la distància de 21,097 per equips de dues persones del mateix sexe o mixts. Aquesta modalitat té un funcionament molt senzill, un membre de l’equip realitzarà la primera volta al circuit mentre el segon espera el relleu a la zona delimitada per rellevistes.  La Mitja Marató per Relleus tindrà un límit d’inscripcions de 150 equips, és a dir 300 participants i disposa d’un reglament específic i de premis en exclusiva.

mitja marató alcoi

A més, els participans rebran un regal que inclourà la borsa del corredor que en aquesta edició comptarà amb una samarreta tècnica de màniga curta de la marca Mizuno, que en aquesta edició es converteix en patrocinador tècnic de la carrera. A més la borsa comptarà amb més regals i promocions exclusives per als participants inscrits en la carrera.

Un punt important destacat pels organitzadors és el canvi de circuit en ambdues modalitats de la carrera, que ha sofert una petita modificació a la zona de Batoy, la modificació que ja es va incloure com a pilot en la segona volta de la modalitat de 21,097 km en la segona edició, aquest any s’ha fet extensiva a totes les modalitats i a tot el circuit, la variació del circuit farà que el desnivell del circuit es redueixi en gairebé 50 metres. El circuit aquest any més ràpid i amb menys desnivell acumulat manté l’homologació de la Federació d’Atletisme de la Comunitat València (FACV) que es va iniciar en la III edició de la prova i que abastarà un total de set anys.

Però sense dubte, una de les dades que més centra l’atenció de la passada edició és la participació de la dona amb un 23%, dades molt superiors als d’altres carreres que solen estar rondant el 15% de participació de la dona. És per això que l’organització tècnica de la carrera ha decidit dividir els calaixos de sortida per sexes una tècnica recomanada per la FACV i RFEA per possibilitar la igualtat entre homes i dones al moment de la sortida de la carrera.

L’organització  destaca la labor dels voluntaris sense els quals sens dubte seria impossible realitzar la prova, la carrera compta amb una forta infraestructura logística i organitzativa que es veu recolzada per amants de l’esport que veuen sacrificat la seua participació en la carrera perquè uns altres puguen gaudir de la carrera. A més de la col·laboració de diferents clubs esportius alcoians (Club Atletisme Alcoi, Centre d’Esports, Trialcoy…) que asseguraran el correcte desenvolupament de la prova durant la seua celebració el pròxim 6 de desembre. També es treballa en estreta relació amb la Policia Local, Protecció Civil i l’Ajuntament d’Alcoi per al correcte desenvolupament logístic i d’infraestructures de la ciutat per suportar la realització de la prova.

La carrera per tercer any consecutiu compta amb l’homologació del seu circuit per part de la Real Federació d’Atletisme (RFEA) i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), ha estat presentada de mans del Regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi Alberto Belda, Nacho Company en representació de la Unió Alcoiana Assegurances patrocinador principal de la prova, Toni Giner President del Club Atletisme Alcoi i David Miró i Oscar Sanchis com a membres de l’organització tècnica de la carrera. La presentació va tindre lloc en les instal·lacions de la Unión Alcoyana Segurs, patrocinador principal de la prova.

Tota la informació sobre la carrera es troba disponible a la web www.mitjamaratoalcoi.com . Les inscripcions es poden realitzar mitjançant la web de la carrera o en les tendes Urban Running d’Alcoi, Alacant i Elx. Recordeu que les inscripcions estan habilitades fins al 30 de novembre, encara que la inscripció durant el mes de setembre té descomptes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *