foradia pressupostparticipatiualcoi

D’obres i serveis

per Jordi Martínez

Jordi Martínez./

Durant els últims dies estan acusant al Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi d’actuar de forma electoralista, ja que hem anunciat les obres del Partidor, el pont de Sant Jordi, el projecte de el carrer Entença, o altres actuacions de manteniment de la nostra ciutat.

Si bé és cert que aquests projectes van a realitzar-se durant 2015, és convenient explicar el per què no s’han pogut dur a terme anteriorment. Quan aterrem en el govern al juny de 2011, ens trobem amb un deute de 38 milions d’euros, 38 milions d’euros! Es devien factures a molts proveïdors que ja no volien treballar per a l’Ajuntament perquè tardaven molt de temps a cobrar. Nou i deu mesos havien d’esperar aquests proveïdors. I sobretot, la vergonya que ens donava a alguns anar mendigant serveis amb menys diners i sabent que pagàvem tan mal.

En aquesta legislatura ens hem dedicat a tractar de pal·liar aquesta situació, sense descuidar als ciutadans, hem reduït el deute en quasi 10 milions d’euros, sent un dels deu ajuntaments d’Espanya que més l’ha reduït.

La teoria de Rafa Miró i Fernando Pastor que açò s’ha fet gràcies a les polítiques de Mariano Rajoy no té sentit, ja que en aquest cas tots els Ajuntaments d’Espanya hagueren reduït el seu deute. A més, ara els proveïdors cobren a menys de 30 dies, com ho acredita el certificat del Ministeri que posseïm.

També ens acusen de no haver fet res durant aquests anys i que per aquest motiu no hem gastat. És cert que la gent no veu grans projectes, grans projectes, com el Bulevard, com Serelles, com el fiasco de la Rosaleda, que per cert després cal veure qui paga i quan… Però cal tindre en compte que hem augmentant en més del doble els diners destinats a les ajudes socials, els ciutadans han sigut la primera prioritat. No hem deixat a ningú en la cuneta.

Hem creat noves ajudes per als impostos i taxes i hem complit amb l’objectiu que cap xiquet es quedara sense menjador escolar, ja que la forma de governar del PP en la Generalitat sí ha sigut la de retallar les ajudes socials. Per aquest motiu hem assumit alguna cosa que no era nostra competència, però molt necessari per a les famílies. Des del govern valencià del Partit Popular, en lloc d’ajudar, ens van negar la possibilitat de demanar un préstec que haguera permès portar avant aquests projectes amb anterioritat, no obstant açò amb la situació econòmica actual, amb una brillant gestió econòmica (a les dades em remet) en mans de l’Alcalde, ja ho podem realitzar.

Per als que creuen que fer açò no és res, també els podríem dir que hem ajudat a crear empreses i que fa pocs dies per exemple, vam lliurar les beques Alcoi iNMpuls a 47 nous projectes, 75 en dos anys. Però si segueixen insistint en les obres, podríem explicar, entre altres projectes, que s’ha arreglat i repintat l’asfalt d’alguns punts molt necessaris com el carrer Isabel La Catòlica, el barri de Batoi o el tram de Tirant Lo Blanc, que des de fa molts anys era un embolic per l’excés de línies pintades i repintades. També estem millorant els polígons industrials de la ciutat i ja hi ha fibra òptica en tots ells, o hem portat avant el projecte del carrer Sabadell, entre molts altres. Millora de voreres en tota la ciutat, amb subvencions que convoca la pròpia Diputació, carrer Verge del Pilar, nous claveguerams en el Viaducte, la pròpia concessió de la Generalitat Valenciana de 800.000 euros per a acabar el pont Francisco Aura…

Seria incomprensible que amb tants programes d’ajudes, amb tantes iniciatives per a Ajuntaments com Alcoi que han complit amb els compromisos econòmics i que han sanejat els seus comptes, amb una incipient recuperació econòmica, el Govern Municipal no s’acollira a realitzar aquestes iniciatives. I algunes d’elles no acabaran amb les eleccions. Però es quedaran en la nostra ciutat.

En lloc d’acusar-nos d’electoralistes haurien de tenir en compte que nosaltres paguem tot el que fem, cada vegada en menys temps: seria molt fàcil dir “Això ho pague jo”, però anar acumulant deute.

Com a regidor, i des de la humilitat, lamente, lamentem tot el Govern Municipal, no haver pogut realitzar abans tots aquests projectes. Però hem de congratular-nos perquè per fi els podem executar, gràcies a la política econòmica que hem disposat en aquesta legislatura. Gràcies a la gestió seriosa, equilibrada; sense oblidar que primer als ciutadans i després la resta.

Font: Jordi Martínez, Regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament d’Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *