foradia subscriutegrat

Celebració del dia de la Pau pels carrers d’Alcoi

“EMOCIONA'T! CUIDA DE BOLÍVIA” – Amb aquest lema va celebrar el Col·legi José Arnauda d'Alcoi la seua Setmana Solidària del 26 al 30 de gener de 2015 i va acabar amb la celebració del dia de la Pau.

dia de la pau

Celebració del dia de la Pau pels carrers d’Alcoi./lesmuntanyes.com

Aquesta iniciativa va implicar a tota la Comunitat Educativa, amb la finalitat d’ampliar la mirada i horitzons des de la interculturalitat, i amb això conscienciar sobre la importància de la solidaritat, la cura de les persones i de les cultures des del local al global.

El material didàctic utilitzat va ser el que la ONGD InteRed ha elaborat a partir de la campanya, “Actua amb Cures: Cura Emocional i Social”.

Es van realitzar uns tallers adaptats a cada nivell en els quals es va plantejar el foment de les cures des de la presa de consciència de les emocions pròpies i alienes, així com promoure el dret a l’educació, a la salut i benestar integral. A més, es va pretendre visibilitzar i valorar les cures com a imprescindibles per al sosteniment de la vida i les societats.

Amb la finalitat de recollir diners, es van realitzar diverses activitats l’esmorzar solidari i el berenar solidari, aportant les famílies aliments com a coques, pastissos, pizzes, etc. També es va recollir diners amb la “hucha de classe”, la rifa solidària i aquest any com a novetat, l’actuació d’artistes solidaris.

Els beneficis recollits per tota la Comunitat Educativa, van ser destinats al Projecte Educatiu de InteRed a Bolívia, en el qual s’ajuda a escolaritzar als nens més desfavorits.

La setmana va acabar amb la celebració del dia de la Pau. Es va realitzar una Marxa per la Pau en la qual l’alumnat va participar portant un símbol juntament amb altres col·legis de la mateixa zona de la ciutat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *