foradia cdturisme

Què passaria si tinguérem un professional de la política com a President?

Qui és un professional de la construcció? Un arquitecte. Qui és un professional de la política? Un polítoleg (...) Espanya és un país amb educació (per molt que Tele 5 s'encabote a mostrar-nos diàriament la 'cutreria' grollera hispana i fer-la bandera) (...) Iglesias (Podemos) és l'Obama espanyol (Yes we can)

pablo iglesia i xiqueta ribarojaLa pregunta, encara que fàcil, té trampa. Qui és un professional de la medicina? Un metge. Qui és un professional de la construcció? Un arquitecte. Qui és un professional de la política? Un polítoleg. Fins ací tots estem més o menys d’acord, veritat? Però, malgrat existir els estudis de Ciències Polítiques realment són molt pocs els polítics que ocupen un càrrec que han estudiat la carrera. No obstant, hauria de ser més habitual que un polític es preparara acadèmicament per a ser-ho. I si es doctora amb cum laude? Millor. I si té diversos premis i treballs qualificats amb excel·lents? I si a més és professor en una universitat prestigiosa? I si té diverses investigacions publicades? Perquè sí tenim una persona amb tot eixe currículum en el panorama polític nacional: Pablo Iglesias.

Que cap lector pense que està llegint en estes paraules un pamflet propagandístic a favor de Podem perquè no és el cas. Les meues simpaties personals cap a Podem són les mateixes que he sentit per qualsevol altre partit que en el seu programa haja arreplegat les meues idees. Ara bé, la irrupció de Podem al panorama polític nacional mereix el seu espai. Un partit assembleari nascut del moviment ciutadà 15M que ha aconseguit 5 europarlamentaris encara ningú sap com és una clara mostra de la bona salut democràtica dels votants.

Espanya és un país amb educació (per molt que Tele 5 s’encabote a mostrar-nos diàriament la ‘cutreria’ grollera hispana i fer-la bandera) La majoria dels ciutadans som responsables encara que molt pacífics i acostumats a prendre’s les desgràcies amb ironia. Però això no significa que siguem panolis i això és una cosa que tant PP com PSOE han fet estos últims anys. Han tractat a la ciutadania com a idiotes, mentint-nos descaradament, ignorant-nos, prohibint-nos, robant-nos… i ara rebran el seu merescut.

Perquè senyors i senyores, el que a Espanya hi ha ‘cutre’ són els polítics. Acostumats a una casta política que comparada amb el franquisme poc s’havia d’esforçar per a fer-ho millor hem estat vivint en un mar de polítics sense experiència ni formació pública, assaonats en l’empresa privada, avesats a obtindre diners a curt termini.

Pablo Iglesias als seus 36 anys té una dialèctica i un coneixement profund del funcionament de les institucions amb què no poden competir pràcticament cap dels polítics actuals. I és per això, perquè la nostra casta política és ‘cutre’

Un exemple clar de l’escandalosament ‘cutres’ que són és que Mariano Rajoy per a aconseguir en Twitter el mateix nombre de seguidors de Pablo Iglesias en compte de treballar-se diàriament els seus twitts va optar per la via ràpida de comprar 60.000 seguidors. Twitter se’ls va eliminar perquè va considerar estrany que a un president espanyol el seguiren 60.000 comptes àrabs… No em diguen que no és CUTRE, amb majúscules?

Iglesias (Podemos) és l’Obama espanyol (Yes we can) i serà el temps el que demostrarà si va ser un bon polític o inclús president però, allò que objectivament hem de tindre clar, seria el primer amb estudis i formació per a ser-ho.

Font: Ester Jordà Solbes./ @soc_arcaris


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *