foradia cdturisme

Alfredo Albero “falta voluntat política per donar veu als ciutadans”

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà. • Alfredo Albero, Secretari General Podem Alcoi

Vivim un moment històric. Els efectes de la prolongada crisi financera han canviat la forma dels ciutadans de viure la política. Aquest canvi ha tingut manifestacions de molts tipus: desafecció, conscienciació, implicació… però sobretot, voluntat, necessitat i sentiment ciutadà de veure una política feta des de l’ètica, la transparència i la vocació de representació dels interessos dels alcoians i de la seua ciutat.

Aquest fet està obligant a repensar la forma de fer política per part dels partits i dels ciutadans. I d’alguna forma està convulsionant l’escenari polític general, el qual, tot apunta, aquest any va a viure una intensa reestructuració.

alfredo albero

Alfredo Albero./

Alfredo Albero, Secretari General Podem Alcoi.

Bon dia Alfredo. Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011-2015 d’Alcoi.

Probablement, ha sigut una legislatura complicada per als que l’han viscuda des de dintre, des dels diferents grups municipals, en la mesura que no hi ha hagut ningun d’ells amb majoria absoluta. Aquest fet, sens dubte, ha complicat l’obtenció de majories per tal d’assolir un govern municipal estable. Però, vista des de fora, pot ser ha sigut una legislatura sense massa diferències respecte de les anteriors. Dic açò perquè, al capdavall, jo, com a ciutadà, el que voldria és una gestió i administració dels assumptes públics i dels recursos municipals orientada a la millora dels serveis socials i a l’ajuda dels ciutadans que més estan patint els efectes d’aquesta terrible crisis/estafa que està arrasant el país.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?

Aquesta ciutat està patint una situació realment d’angoixa. Una situació que, en el fonamental, té el seu origen en decisions preses fora d’Alcoi. L’encariment de les matèries primeres, de l’energia, l’augment d’impostos, la necessitat de més i millor finançament, han sigut letals per a les petites industries alcoianes. Moltes d’elles han hagut de tancar. Açò ha deprimit l’activitat econòmica i ha originat un nivell d’atur molt per damunt del percentatge estatal.

Alcoi, ben aviat, deurà contribuir mancomunadament amb la resta de municipis que pateixen la mateixa situació, per tal de resoldre uns problemes que són generals. Els problemes col•lectius sols poden tindre solucions col•lectives.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.

En primer lloc, ajuda d’urgència a les famílies que més estan sofrint les conseqüències de la crisi i consulta permanent amb els diferents sectors socials (empresaris, comerciants, treballadors i veïns en general), per tal de prendre decisions col•lectivament, encaminades a pal•liar al màxim, les difícils situacions que molts alcoians estan vivint. Trobe a faltar una major voluntat política, per part dels governs municipals, per tal de donar veu als ciutadans.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?

L’Ajuntament, amb poques novetats, el compondran les forces polítiques que el componen avui. La proporció, el nombre de regidors de cada força política, serà el que, molt probablement, tindrà importants variacions.

Vivim temps de crisi i canvi, també en la política. Avui, a nivell de tot l’Estat, s’aprecia una presa de consciència, per part de sectors cada dia més nombrosos de la societat, en el sentit d’assumir un paper més protagonista en les decisions que ens afecten a tots. Eixos vents també han arribat a Alcoi.

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?

Com tothom sap, PODEM no es presenta a aquestes eleccions municipals, per tant, no tindrem cap responsabilitat de govern en la pròxima legislatura. No obstant això, et diré que si tinguérem un lloc en el futur Ajuntament, ens agradaria treballar amb forces que haguessin entès que cal transformar radicalment la manera de fer política.

Cal posar al poble com a protagonista de totes les decisions importants. La vella manera basada en…vota i no et claves en política”, és a dir, delegar en representants que, per això creuen estar legitimats per a fer i desfer, ens ha portat a nivells de despropòsits que no es deuen repetir. El nivell polític municipal és, probablement, el més adequat per a dur endavant aquesta nova forma d’entendre la gestió dels assumptes públics. Algú pot pensar que el que acabe de dir és una fantasia, un somni, però no és cert. Suïssa és un país que el tenim ben prop, fa més de 50 consultes ciutadanes a l’any i això no li reporta cap problema.

Font: Rodrigo Paños./


Una resposta de Alfredo Albero “falta voluntat política per donar veu als ciutadans”

  1. […] “Vivim temps de crisi i canvi, també en la política. Avui, a nivell de tot l’Estat, s’aprecia una presa de consciència, per part de sectors cada dia més nombrosos de la societat, en el sentit d’assumir un paper més protagonista en les decisions que ens afecten a tots. Eixos vents també han arribat a Alcoi”. https://www.lesmuntanyes.com/2015/03/17/alfredo-albero-falta-voluntat-politica-per-donar-veu-als-ciut… […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *