foradia subscriutegrat

Alcoi obrirà una oficina Prop

La Generalitat autoritza a l’Ajuntament d’Alcoi l’obertura d’una de les oficines d’aquesta xarxa per facilitar tràmits i gestions davant l’Administració. Quins serveis presenta l’oficina Prop?

prop-299x224La Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi l’obertura d’una oficina Prop, que té com a objectiu facilitar informació als ciutadans i ciutadanes sobre tràmits o procediments de tota l’administració pública. Des de l’inici de la legislatura, el Govern local havia sol·licitat amb insistència aquest servei, i aquesta mateixa setmana s’ha confirmat la concessió de l’oficina.

Quins serveis presenta l’oficina Prop?

  1. – Permeten realitzar qualsevol tràmit o gestió davant l’Administració, ja siga de l’Estat, autonòmic o local.
  2. – Faciliten als ciutadans informació general sobre qualsevol tràmit o procediment que puga o haja de realitzar-se davant de l’administració de l’Estat de la Generalitat o de l’Ajuntament, com també sobre les ofertes d’ocupació pública.
  3. – Faciliten de forma gratuïta impresos oficials per a iniciar o realitzar tràmits o procediments de manera que aquests puguen completar-se en una sola visita.
  4. – Informació sobre l’estat de tramitació d’expedients relacionats amb subvencions de plans d’habitatge, targetes de transport, o càlcul de l’impost de transmissions de vehicles.
  5. – Informa sobre l’organització, les competències, l’adreça, el telèfon, el fax i el correu electrònic de les unitats administratives, com també sobre els horaris d’atenció i el registre de documents.
  6. – Organitza, a través d’un sistema informatitzat, l’assignació de torns d’atenció de manera que es minimitza el temps d’espera i es garanteix el adreçament correcte dels ciutadans a qualsevol de les unitats administratives autonòmiques i, si és el cas, municipals, que es troben ubicades en l’oficina.
  7. – Facilita als ciutadans i ciutadanes, a través del registre municipal instal·lat en l’oficina mateixa, la presentació i el registre dels documents dirigits a la Generalitat, a l’Administració de l’Estat o a l’Ajuntament en què es troba.
  8. – Permet la consulta del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).
  9. – Permet la subscripció al Servei d’Alertes de la Generalitat.

Al respecte, l’alcalde Toni Francés explica que “després de quatre anys d’insistència hem aconseguit l’autorització per obrir aquest servei a la ciutat. Per als ciutadans d’Alcoi i de les nostres comarques serà molt important disposar d’aquest sistema de l’Administració, ja que no necessitaran anar a altres ciutats per a fer molts tràmits i gestions que fins ara, en no disposar d’aquesta oficina Prop, no es podien fer ací. Empresaris, professionals i ciutadania en general tindran a mà un servei que els permet la tramitació directa de qualsevol expedient davant l’administració, el que encara reforça més la capitalitat d’Alcoi respecte a les comarques del nostre voltant. Podem dir que era un greuge per a la ciutat no disposar d’aquest servei, que fa anys que funciona a altres localitats fins i tot de menys habitants, i ara per fi tindrem al nostre abast aquesta oficina”.

Una de les possibles ubicacions que disposarà l’Ajuntament serà l’antiga Touristinfo, al carrer Sant Llorenç. A més, nomenarà un director o directora de l’oficina. La resta de personal, dos administratius, seran aportats per la Generalitat. La previsió d’obertura és que en aproximadament un mes puga començar a prestar servei.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *