foradia cdturisme

Compromís demana nou contenciós per paralitzar la Canal

Paco Blay: “demanem a l’alcalde d’alcoi que inicie un nou contenciós sobre el projecte de la española en la canal”

foto la canal

Davant l’anunci fet pel senyor Alcalde d’Alcoi de què la Generalitat ja havia aprovat el projectea la Canal de la Española, el regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que li estranya molt aquest afirmació perquè encara estan per contestar les al·legacions que es van presentar en temps i forma, i que preceptivament s’haurien de contestar.

Entre les moltes al·legacions que s’hi van presentar, estaven les del mateix Ajuntament, confeccionades per tècnics municipals i que eren clarament negatives al projecte. “Per això considerem que el govern hauria de ser coherent i iniciar un contenciós contra la decisió de la Generalitat tot basant-se en les al·legacions, molt assenyades i documentades, que el govern municipal va fer arribar dins dels terminis legals. No oblidem que estem esperant el resultat d’un altre contenciós sobre autonomia municipal relacionat amb el tema i aprovat en el Ple”.

Blay insisteix que tant el seu grup com altres altres col·lectius van objectar contra el projecte motius de caràcter tècnic, jurídic i mediambiental que, de seguir-los, fan inviable el projecte. “Tenim molt d’interès en conèixer els arguments que utilitza la Generalitat per a saltar-se la legalitat espanyola i europea sobre la xarxa Natura 2000 i les ZEPAS; o com justifica la implantació d’activitats contaminants en un lloc tan sensible a l’aqüífer del Molinar; o com explica delimitar un projecte solament als dominis patrimonials de l’empresa de forma discrecional; o de quina manera resol el tema de les aigües contaminades perquè ni l’estudi geològic de la zona ni la bassa prevista són suficients; o quines mesures de protecció de l’aqüífer del Molinar pensa adoptar l’empresa per garantir a la ciutat la puresa de les aigües de les quals beuen més de la meitat dels alcoians”.

foto Paco BlayEl regidor recorda que en novembre del 2011, la Comissió d’Avaluació Ambiental (CAA) va emetre un informe a la proposta de Concert Previ de l’Ajuntament d’Alcoi titulat precisament “Informe ambiental al Plan General de Alcoi” en el que deia literalment que “El suelo delimitado en La Canal, de uso industrial, no garantiza de un modo preventivo la protección (de) las masas de agua destinadas al consumo humano, para lo que se debería proceder estableciendo limitaciones de uso del suelo a fin de prevenir la contaminación”. Davant d’aquest plantejament, “que coincideix amb el de Compromís, exigim que abans de qualsevol decisió la Generalitat o l’empresa ens facen arribar els informes/respostes a les objeccions que s’han formulat sobre el projecte i que l’Ajuntament faça tot el possible per paralitzar-lo abans de tot”.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *