foradia subscriutegrat

Balanç de la Bústia Ciutadana al 2014

Un total de 136 expedients van ser tramitats per la plataforma al 2014. Així, el departament que més propostes ha rebut ha sigut el d’Inspecció General de Serveis, encarregat de les obres de reparació i millora.

bústia-ciutadanaLa Bústia Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi ha rebut al llarg de l’any 2014 un total de 136 propostes, que han donat lloc a la tramitació de 147 expedients a diferents departaments municipals, ja que algunes de les propostes han necessitat l’actuació de més d’un departament.

Aquesta plataforma consisteix en una iniciativa de la Generalitat Valenciana que naix a fi de fomentar la participació ciutadana en tots els aspectes de la vida pública, tant en l’àmbit civil com en el polític. Un servei gestionat per la Regidoria de Participació Ciutadana, on l’ús d’aquesta pàgina web s’ha consolidat al llarg dels anys i, des de la seva implantació al febrer de 2008, Alcoi ha rebut més de 1.957 propostes, amb 1.691 expedients tramitats.

La mitjana de les propostes rebudes és de vora 11 propostes mensuals, i el mes de major recepció de propostes ha estat febrer, amb 21 expedients tramitats. I per contra, són juny i setembre els mesos amb menys propostes rebudes, amb només 5 expedients.

El departament que més propostes ha rebut ha sigut el d’Inspecció General de Serveis, encarregat de fer les obres de reparació i millores a la ciutat, amb un total de 50 propostes, que es tradueix en un 34% del total de les propostes rebudes. Els departaments que li segueixen són Medi Ambient i Policia Local, amb 30 i 19 propostes respectivament, que suposen un 20% i un 13% del total de propostes.

La regidora de Participació, Estefania Blanes, comenta que “aquest canal és molt útil tant per a la ciutadania com per al propi Ajuntament, ja que ens ofereix una comunicació directa entre veïns i responsables de les diferents àrees de gestió”. A més afegia que “l’Ajuntament està més obert a les propostes i aportacions de veïns que mai, i dins aquestes línies obertes valorem molt la Bústia Ciutadana que canalitza tota la informació bidireccional de forma pautada i efectiva”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *