foradia cdturisme

PSOE trasllada a Diputació la preocupació per la planta compostatge

El PSOE trasllada a Diputació la preocupació dels ciutadans davant la possibilitat que s'instal·li una planta de compostatge a Penàguila. · Pascual: “Darrere d'aquest projecte puguen existir interessos privats que no podem permetre que passen per sobre dels interessos generals, com són la defensa i protecció dels nostres paratges naturals” (actualitzat)

jaume pascual

Jaume Pascual./

El diputat socialista, Jaume Pascual, ha requerit al PP de la Diputació informació davant l’alarma creada sobre la possibilitat que s’instal·le a Penàguila una planta de compostatge o tractament de fangs de depuradores. D’aquesta manera Pascual ha traslladat la preocupació dels ciutadans d’aquesta comarca de la Muntanya.

Jaume Pascual: “Aquest enclavament natural hem de promocionar-ho potenciant les rutes de turisme rural d’interior de la província d’Alacant, i sobretot protegint-ho d’agressions que al final sempre acaben passant-nos factura”

Pascual ha ressaltat la importància de potenciar el turisme interior, com a motor econòmic i generador d’ocupació en una comarca especialment indicada per a això, donat la seua privilegiada situació, envoltada de paratges naturals. Així, ha explicat, que en aquesta és una zona de muntanya envoltada d’oliveres i ametllers i amb instal·lacions hoteleres dins del circuit de turisme rural, com l’Hotel L’Amagada. “Un enclavament que hem de promocionar potenciant les rutes de turisme rural d’interior de la província d’Alacant, i sobretot protegint-ho d’agressions que al final sempre acaben passant-nos factura”.

El diputat socialista ha volgut així, traslladar el malestar dels ciutadans de la zona per la ubicació d’una Planta de Compostatge, “quan aquest projecte no figura dins dels previstos en el Pla Director de Sanejament de la Comunitat Valenciana, ni en el Pla de Residus de la Comunitat Valenciana, ni tan sols esperar al fet que es conega el Pla de Gestió de Residus de la Zona 7 en les quals aquestes comarques estan incloses i que ens obliga a tractar per la llei valenciana els residus en la Planta de Piedranegra de Xixona.No obstant això no s’ha construït cap dels quals si vénen establerts per la Generalitat”. El que fa pensar, segons Pascual “que darrere d’aquest projecte puguen existir interessos privats que no podem permetre que passen per sobre dels interessos generals, com són la defensa i protecció dels nostres paratges naturals”.

Tambe El PSOE comarcal, ha emés una nota de premsa, preocupat davant la possibilitat que s’instal·le una planta de compostatge a Penàguila

Davant la possibilitat i la inquietud dels veïns de la zona de la nostra comarca, que s’instal·le a Penàguila una planta de compostatge o tractament de fangs de depuradora, el Secretari General comarcal Jaime Pascual i el Secretari d’Organització Comarcal Vicent Sandoval, i membres de l’executiva comarcal del PSPV-PSOE “La Muntanya”, acompanyats pel Diputat autonòmic Jordi Martínez, portaveu en les Corts de la comissió de residus es van traslladar el cap de setmana passat a Penàguila per reunir-se amb els portaveus socialistes d’aquesta localitat i de Benilloba. L’objectiu, a més d’atendre la preocupació dels ciutadans d’aquesta comarca de la Muntanya, era la de traslladar informació tècnica sobre aquest tema i crear un front comú per a la defensa de la zona, en el cas que aquest projecte es dugués a terme.

Tots els assistents van coincidir a ressaltar la importància de protegir d’agressions al medi ambient que al final sempre acaben passant-nos factura, davant un fals escenari de progrés.

Se sap aquest projecte no figura dins dels previstos en el Pla Director de Sanejament de la Comunitat Valenciana, ni en el Pla de Residus de la Comunitat Valenciana, ni tan sols esperar al fet que es conega el Pla de Gestió de Residus de la Zona 7 en les quals aquestes comarques estan incloses i que ens obliga a tractar per la llei valenciana els residus en la Planta de Piedranegra de Xixona. No obstant això no s’ha construït cap dels quals si vénen establerts per la Generalitat”. El que fa pensar, segons Jaime Pascual “que darrere d’aquest projecte puguen existir interessos privats que no podem permetre que passen per sobre dels interessos generals, com són la defensa i protecció dels nostres paratges naturals”.


Una resposta de PSOE trasllada a Diputació la preocupació per la planta compostatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *