Foradia parentesisajudalcoi

Mireia Estepa: candidata a l’Alcaldia per PSPV-PSOE Cocentaina

Parlem en Mireia Estepa candidata a l'Alcaldia per PSPV-PSOE Cocentaina.

MIreia Estepa Olcina

“Vull ser l’alcaldessa de Cocentaina per aconseguir que la vida dels contestans i contestanes siga, simplement, millor”

Mireia Estepa Olcina (Cocentaina, 28 anys) és una jove contestana activa políticament en el Partit Socialista des de 2011 i molt vinculada al Benestar Social. De fet, és treballadora social. Està molt vinculada a la Cultura i la Dansa i es considera una jove inquieta plena d’il·lusió per fer coses pel seu poble.

– Si guanya les eleccions, què és el que faria?

M’agradaria començar a treballar d’immediat amb un programa continuista dels governs anteriors del PSPV. Un programa pensant en les persones, fent créixer el Benestar social en Cocentaina. Volem que les persones visquen millor a Cocentaina.

– L’interessen molt els temes socials i la Cultura, no?

Sí, de fet sóc ballarina. He estat molt de temps en el conservatori de Dansa d’Alcoi i estic molt agraïda per tindre una educació artística, perquè em dóna la possibilitat de valorar l’art i la tradició com altra dimensió de les persones. Cocentaina és un poble de moltes tradicions i és important mantenir-les. Hem recuperat la festa dels Nanos, ‘La Mareta’ és un esdeveniment molt especial, així com els Moros i Cristians. De tot això ens volem ocupar amb més detall si és possible.

– És el moment dels joves en política?

Els joves estem preparats per a entrar en política. Hem de fomentar que els joves es queden a Espanya a treballar, vull que els joves de Cocentaina es queden ací a viure i treballar i li oferisquen al seu poble el seu coneixement. Anem a seguir treballant la igualtat d’oportunitats tal com ho ha fet Briet i els anteriors governs socialistes.

– Com ha estat la gestió de Rafa Briet i el PSPV en els últims anys?

La gestió de Briet ha estat excel·lent. Hem estirat al màxim els recursos econòmics de què disposem amb molta imaginació per cobrir les necessitats dels contestans i contestanes. No sempre és fàcil, perquè l’oposició no posa les coses fàcils, però no li pose pegues a la gestió a tots els governs socialistes que ha portat a Cocentaina a ser el gran poble que hui és.

– Parle’ns un poc de les propostes electorals.

Les propostes del PSPV recollides en el programa electoral són fruit dels desitjos dels mateixos contestans que ens han fet arribar allò que pensen. De fet, volem proposar per a futurs exercicis els pressupostos participatius, perquè tots puguen posar el seu granet de sorra. En matèria d’Urbanisme volem construir una nova Avinguda de Benilloba amb la intenció de convertir-la en una de les entrades a Cocentaina més importants. Un aparador per a aquells que arriben a la població i un accés més ample i funcional per als veïns. El nou Govern construirà un nou parc urbà, modern i innovador al barri de Sant Jaume; i es treballarà en la construcció de la passarel·la de l’autovia per donar als veïns noves alternatives per passejar i també més seguretat. Volem també fer del Palau un espai viu, i estar més a prop de les pedanies i els seus problemes. La passarel·la de la via i el camp de futbol són altres temes importants. El primer està en marxa, i el segon, si no fos per l’oposició, que s’estimava més donar-li els diners als bancs que a les persones, estaria a construït i amb gespa artificial. Desenvolupar la participació ciutadana i el Turisme són altres idees molt interessants per al futur pròxim, però sobretot, que els contestans contestanes visquen millor.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *