foradia subscriutegrat

Entitats culturals i esportives per conéixer la Llei de Mecenatge

A la reunió van assistir al voltant de 100 persones de més de 50 entitats i col·lectius • Es van explicar diferents novetats i modificacions en les deduccions de l'IRPF i l'Impost de Donacions que inclou la Llei • La col·laboració pública–privada és un eix fonamental en la política del Partit Popular

reunion_mecenazgo_partit popular alcoi

La reunió va tenir lloc a la seu de la Societat ‘El Trabajo’ ./

El president del PP d’Alcoi, Rafa Miró, va convocar, ahir dijous a les 20h, al món cultural, científic, acadèmic i de l’esport d’Alcoi amb la finalitat de donar a conéixer la recentment aprovada Llei d’Impuls de l’Activitat i de Mecenatge Cultural a la Comunitat Valenciana. Els encarregats d’explicar la Llei i el seu aprofitament van ser la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Julia Climent, el director general d’Universitats, Felipe Palau i la diputada autonòmica, Trini Miró.

L’objectiu de la reunió, a la qual van assistir al voltant de 100 persones, de més de 50 entitats i col·lectius, a més de patrocinadors i mecenes, va consistir a explicar el contingut de la Llei i de quina forma poden beneficiar-se. En aquest sentit, es van explicar diferents novetats i modificacions en les deduccions de l’IRPF i l’Impost de Donacions que inclou la Llei, la qual cosa reporta en importants beneficis per a l’àmbit sectorial de la cultura i l’esport d’Alcoi, entre uns altres.

El President del PP d’Alcoi, Rafa Miró, va explicar la importància de generar les oportunitats necessàries perquè el sector públic i privat s’unisquen i generen riquesa per a la societat, sent l’entrada en vigor d’aquesta Llei un clar exemple. Va afegir que “en els temps que hem estat vivint cal buscar sinergies, i la col·laboració pública–privada és un eix fonamental en la política del Partit Popular, nosaltres mai hem estat tebis en aquest tema i tenim la convicció que aquesta és la línia a seguir en el futur”.

Aquesta Llei beneficia, a més de les diferents entitats i col·lectius esmentats, a particulars i professionals del món de la cultura i l’esport, a més de la ciència i la recerca. L’entrada en vigor d’aquesta Llei és una oportunitat per a músics, pintors, així com altres artistes i esportistes amateurs, entre uns altres, els quals poden veure augmentada la seva activitat gràcies als incentius que aporta la Llei. Incentius que incideixen de forma directa al patrocini.

SONY DSC

A la reunió van assistir al voltant de 100 persones de més de 50 entitats i col·lectius./

Cal recordar que la diputada alcoiana, Trini Miró, va defensar en Els Corts Valencianes la tramitació d’aquesta Llei de Mecenatge i explica que “aquesta és una Llei pionera a Espanya i el Govern Valencià ha fet un esforç molt important per engegar-la”.

Sobre la Llei: L’acció de mecenatge de la Generalitat Valenciana s’ordenarà entorn del Pla de Mecenatge Cultural, al seu torn es crearà l’Oficina de Mecenatge i s’elaborarà un Estatut de Gran Mecenes.

Pel que fa a les Mesures Relatives a l’Impost de les Persones Físiques de la quota autonòmica de l’IRPF: Passen del 5% i 10% al 15% les actuals deduccions en cas de donacions al patrimoni cultural valencià i per al foment de la llengua valenciana, el 5% al 15% en les donacions dineràries per a conservació i restauració del Patrimoni Cultural i del 10 al 15% per a Donacions relatives al Foment de la Llengua a Generalitat, entitats locals i entitats públiques dependents, universitats i centres de recerca i entitats no lucratives

Noves deduccions del 15% per donacions dineràries i inversions relatives a altres finalitats culturals diferents dels esmentats. També a les aportacions de capital a empreses de base tecnològica creades o desenvolupades a partir de patents o resultats de recerca realitzats en universitats valencianes.

Sobre Mesures Relatives a l’Impost de Successions i Donacions, reducció del 95% de l’Impost en Transmissions Mortis causa de Béns Patrimoni Cultural Valencià quan se cedisquen gratuïtament per a la seua exposició a Generalitat, entitats locals i entitats públiques dependents, universitats i centres de recerca i entitats no lucratives.

Pel que fa al Crowfunding cultural, s’introdueix una reducció del 95% de la base imposable de l’impost de Donacions, quan la donació siga inferior a 500 euros


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *