lasarga ajualcoipresuparticipa

Paco Gordejuela “que es facen polítiques de sentit comú”

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà amb les mini-entrevistes • Paco Gordejuela de Ciutadans, Portaveu general.

Vivim un moment històric. Els efectes de la prolongada crisi financera han canviat la forma dels ciutadans de viure la política. Aquest canvi ha tingut manifestacions de molts tipus: desafecció, conscienciació, implicació… però sobretot, voluntat, necessitat i sentiment ciutadà de veure una política feta des de l’ètica, la transparència i la vocació de representació dels interessos dels alcoians i de la seua ciutat.

Aquest fet està obligant a repensar la forma de fer política per part dels partits i dels ciutadans. I d’alguna forma està convulsionant l’escenari polític general, el qual, tot apunta, que aquest any va a viure una intensa reestructuració.

paco gordejuela

Paco Gordejuela./

Paco Gordejuela · Ciutadans, Portaveu general.
Ciutadans té previst configurar la seua llista i els seus candidats al mes de febrer. En Alcoi encara no hi ha una data predeterminada i per tant no podem parlar encara amb el candidat definitiu. No obstant això entrevistem al seu portaveu, Paco Gordejuela.

Bon dia Paco. Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011-2015 d’Alcoi.
– Nosaltres valorem que ha sigut una legislatura perduda. Hem passat d’un tripartit a un bipartit. S’ha perdut el temps. Han quedat moltes coses pendents. Per exemple, l’administració no s’ha fet càrrec de frenar la perduda de població. S’han bloquejat tots els projectes.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?
-La problemàtica d’Alcoi es situa dins de la nacional. El problema més urgent és la falta d’ocupació. També, la pronunciada perduda de població alcoiana. I e tercer lloc, la falta de teixit industrial. Per cert, hem tingut recentment la bona notícia que el projecte Alcoinova ha sigut desbloquejat. En este sentit ens congratulem que es comence a construir un parc tecnològic que oferisca ocupació de qualitat.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.
– Que els partits que isquen triats per a governar facen polítiques d’Estat i no de partit. Que tots tirem de la ciutat per a beneficiar als ciutadans. És a dir, que es facen polítiques de sentit comú.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?
Pensem que eixirà un Ajuntament molt variat. Per una banda estan els partits tradicionals, el bipartidisme que ha regnat tradicionalment. I per altra banda estan tots els nous partits. Això sí, tanta representació pot donar lloc a problemes de govern i estranyes aliances.

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?
– Ciutadans està obert a qualsevol partit amb un projecte factible que mire per Alcoi. Ens considerem un partit centrista liberal, però oberts a tot el que aporte sentit comú i bones idees. Per exemple, amb Podemos tenim incompatibilitats ideològiques, però estem dispostos a confluir amb ells en propostes concretes i temes puntuals.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *