foradia subscriutegrat

III Edició del Programa d’Ocupació Jove

Per tercer any consecutiu es planteja una nova edició del Programa d’Educació Jove ‘Activa't, reinventa't i busca faena’. Enguany, s'impartiran tres nous tallers i un crowdsourcing als mesos de febrer i març.

crowdsourcingEl programa d’Ocupació Jove ‘Activa’t, reinventa’t i busca faena’, posat en marxa per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi, comença la seva tercera edició amb tres nous tallers i una novetat especial d’un corwdsourcing entre demandants i empreses.

Els tallers es desenvoluparan del 25 de febrer a l’11 de març tots els dimecres de 16 a 20 hores en l’Àgora (part de dalt Mercat de Sant Mateu). El primer d’ells es donarà cita el 25 de febrer sobre “Troba la teua marca personal”. Seguidament, 4 de març, s’impartira el segon que du per títol “Millora l’estratègia per a la recerca de feina”. Finalment, l’11 de març es realitzarà el tercer i últim denominat “Pràctica d’entrevistes de feina”, un taller eminentment pràctic que ha estat demandat pels propis participants en tallers anteriors.

El programa d’Ocupació Jove ja ha format a centenars de joves en noves tècniques per a poder accedir al mercat laboral, un mercat on ja no serveix un currículum tradicional. Els tallers pretenen donar eines innovadores més enllà de les tècniques que s’han fet servir al llarg de molts anys i que ara ja no són útils. El programa es realitza en l’Àgora, el centre d’emprenedoria i innovació municipal de la ciutat.

Crowdsourcing

Per a tancar aquesta primera part i com a principal novetat, al llarg de dos dies, el 26 i 28 de març es farà un crowdsourcing entre els demandats de feina i empreses per a demostrat les capacitats d’aquells que volen accedir al mercat laboral.

El crowdsourcing podria traduir-se com ‘col·laboració oberta participativa’ o ‘externalització oberta de tasques’. Una iniciativa que naix després del networking, que va tenir lloc l’any passat al mes de maig amb molt bon resultat de públic, ja que van participar més de 20 persones i 5 empreses i que també va suposar que els joves que cerquen feina puguen sentir de veu de les pròpies empreses consells i necessitats que tenen quan busquen nou personal.

La regidora de Joventut,Maria Llopis, comenta que “des de la Regidoria volem lluitar amb aquests tallers contra l’alta taxa d’atur juvenil oferint des de l’Ajuntament una formació real, personalitzada i on realment es desenvolupen les capacitats necessàries per a trobar feina en un mercat laboral creant projectes de futur”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *