foradia subscriutegrat

Oferir ajudes als comerços i serveis alcoians que fomenten el valencià

• Guanyar Alcoi vol implantar subvencions locals per l'ús del valencià en retolacions i material comercial. • Es podrien premiar “els rètols públics o de vehicles, material promocional com cartells, fullets o tríptics, la denominació dels productes i/o del seu etiquetatge així com el material d'embalatge”


Guanyar Alcoi vol implantar subvencions locals per l’ús del valencià en retolacions i material comercial. Unes ajudes que abans realitzava la Generalitat però que, de moment, han desaparegut.

La plataforma alcoiana va presentar un prec al Govern perquè s’estudiara la implantació d’aquestes ajudes. El regidor de Política lingüística, Raül Llopis ho va rebutjar en un primer moment al·legant problemes legals, però finalment, en la Comissió informativa corresponent es va acceptar la proposta i s’ha assegurat que es treballarà per elaborar un reglament i portar a terme la seua implantació.

Per a avançar cap a la plena normalització de la llengua pròpia en tots els àmbits de la societat no hem de retallar en esforços en la promoció del valencià, afirma la regidora Naiara Davó.

Cal ressenyar que altres poblacions del País Valencià sí que tenen ajudes d’aquest tipus, amb el seu reglament elaborat. Cosa que demostra que la seua implantació a Alcoi és viable.

Com a exemples de possibles objectes de la subvenció Guanyar plateja “els rètols públics o de vehicles, material promocional com cartells, fullets o tríptics, la denominació dels productes i/o del seu etiquetatge així com el material d’embalatge”. I els possibles beneficiaris poden ser: “associacions, comerços, empreses, indústries i professionals d’Alcoi”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *