foradia cdturisme

Comença la demolició de les fàbriques antigues de la Beniata

Avui l’empresa ESDAL SL ha començat la demolició de les naus que restes de l’antiga Maquinària Ceres a la Beniata • Es conservarà la façana i altres elements interiors que no estan en ruïna i els tècnics han considerat oportuns.

CERES

Les obres del Pont de Fernando Reig han propiciat que el carrer de la Beniata augmente substancialment el seu trànsit. Per aquest motiu, avui, l’empresa ESDAL SL hauria d’haver començat (segons va informar l’Ajuntament) la demolició de les naus de l’antiga Maquinaria Ceres a la Beniata.

Les obres de demolició es van licitar el passat 5 d’agost dels edificis 5 i 7 del carrer Alacant amb un cost de 34.905 euros. L’oferta més favorable pels interessos municipals (amb un estalvi de 6.178,71 euros) va ser la de l’empresa ESDAL SL, a la qual van ser adjudicades per un import de 28.726,29 euros, IVA inclòs.

L’empresa també va presentar a la Generalitat Valenciana els informes per a la retirada de materials perillosos ja que en aquestes naus hi ha amiant. El tècnic va estar aquest dilluns a l’obra i s’espera que l’informe arribe la pròxima setmana. De moment, es començarà a actuar a la part on no està present aquest element.

Cal recordar que, amb el canvi de Govern a València, es van adquirir els edificis i es van iniciar tots els tràmits per poder realitzar la demolició el més prompte possible. Per altra banda, cal indicar que la part que pertanyia a l’Ajuntament, ja va ser enderrocada a principis del 2016.

Aquest problema feia molt temps que estava damunt de la taula en la nostra ciutat, la ruïna d’aquests edificis era evident i calia actuar però, no ens quedem només en la demolició sinó que ja estem treballant en un projecte per a Ceres. Aquesta zona és el node que volem que aposte per la investigació, connectant el centre de la ciutat i el campus universitari de la Universitat Politècnica amb la resta d’Alcoi“, afirma Manolo Gomicia, regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent.

La demolició no afectarà a tots els elements: es mantindrà la façana de Silleria així com alguns elements interiors que s’han considerat interessants per part dels tècnics pertinents i que no són cap perill.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *