foradia

Nou programa de rutes guiades de les mancomunitats

Les mancomunitats de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Vall d’Albaida han organitzat un nou el programa de rutes turístiques guiades. Així, el passat dissabte 14 de febrer es va realitzar la ruta cultural d’Albaida. Les pròximes rutes seran Bellús i Montitxelvo.

ruta-AlbaidaLa Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa han preparat per segon any consecutiu el programa de rutes turístiques guiades amb l’objectiu de donar a conéixer tot el patrimoni històric artístic, alhora que vertebrar part dels municipis la província de Valencia.

Concretament, el passat dissabte 14 de febrer es van reunir a l’Ajuntament de l’Albaida un grup de turistes per realitzar la ruta cultural d’Albaida. L’itinerari marcat va ser la Casa Museu del pintor José Segrelles, el Museu Internacional de Titelles d’Albaida, el museu municipal de Betlems i Diorames, la Cova el Vall i el palau de Milà i Aragó. La visita va finalitzar amb una xicoteta degustació gastronòmica per a tots els participants.

Seguidament, el diumenge 15 de febrer es van concentrar a l’Ajuntament l’Alcúdia un grup de visitants per tal de realitzar la ruta ‘Vine i Tornaràs’. L’itinerari fou el casc antic, l’ajuntament, la noria, l’hort de Manus , l’ermita, l’església, el convent, i la casa de la Cultura. La ruta va finalitzar amb una tapa gastronòmica.

Alfarràs, per la seva part, va acollir la segona sessió de Natur Balance 2015 amb un alt èxit de participació. La propera cita serà a Ontinyent a les 11 hores al poliesportiu municipal.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha destacat que “el programa entre comarques és un projecte encertat que a més de combinar els atractius de les tres comarques està especialitzat en el turisme familiar i cultural”. I ha continuat dient que “les rutes turístiques que estan ofertades són l’excusa perfecta per a realitzar turisme familiar, cultural i patrimonial, així com el programa de Natur Balance per a realitzar turisme esportiu”.

Les pròximes rutes organitzades seran les del cap de setmana vivent amb les visites guiades a les poblacions de Montitxelvo i Bellús. Unes activitats programades per les mancomunitats de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i el patrocini del patronat de turisme València Terra i Mar de la Diputació de València:

Bellús: El dissabte 21 de febrer a les 10’30 h del matí, des de la porta de l’ajuntament de Bellús es realitzarà la ruta a l’embassament de Bellús i visita a les instal·lacions de la presa inclosa dintre del programa de rutes turístiques entre comarques 2015. Es prega inscripció prèvia a través del formulari on line. La ruta finalitzarà en una xicoteta degustació gastronòmica per a tots els participants.

Montitxelvo: El diumenge 22 de febrer de matí, a les 10’30 h, des de la porta de l’ajuntament de Montitxelvo es realitzarà un passeig per Montitxelvo inclosa dintre del programa de rutes turístiques Entre comarques 2015. Es prega inscripció prèvia a través del formulari on line. L’itinerari serà el nucli antic, l’ajuntament, l’església de Santa Ana, la Muralla, la Font de Baix. A més, també es visitarà l’aqüeducte del Planet i un riu rau de Montitxelvo. La ruta finalitza amb una xicoteta degustació gastronòmica per a tots els participants.

Per a més informació sobre els pròxims projectes i activitats:

-PROJECTE ENTRE COMARQUES: del 7 de febrer al 14 de juny

Formulari d’inscripció Entre Comarques 2015

-PROJECTE NATUR BALANCE: del 8 de febrer al 26 d’abril

Formular d’inscripció Natur Balance

 

 


bigdata

subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *