lasarga ajualcoitel

El castell de Xàtiva rep 5.033 visites durant les festes d’octubre

• Un important ascens respecte a les visites que van tindre lloc l’any passat durant les mateixes dates • D'altra banda, des d’avui 16 d’octubre i fins al 19, es du a terme la tercera edició del Congrés d'Història dedicat al castell


El Castell de Xàtiva ha acollit 5.033 visites durant la festivitat del 9 d’Octubre i el pont del Dia de la Hispanitat. Un important ascens respecte a les visites que van tindre lloc l’any passat durant les mateixes dates. Concretament, durant el 9 d’Octubre del 2017, les visites foren de 530 persones, el que suposa que enguany, amb 915, han augmentat un 73%.

Aquestes xifres, segons la regidora de Turisme del municipi, Mariola Sanchis, posen de manifest la tasca de promoció i difusió de la ciutat que estem portant a terme des del primer moment. Hem fet accions amb premsa especialitzada tant a Madrid com a Barcelona, ja que són molts els visitants que rebem d’aquestes ciutats. Hem incrementat la nostra presència en les principals fires del sector i, per primera vegada, hem assistit a la Fira de Turisme de Gandia.

Congrés d’Història dedicat al castell

D’altra banda, des d’avui 16 d’octubre i fins al 19, l’exconvent de Sant Domènec inaugura la tercera edició del Congrés d’Història dedicat al castell: “Xàtiva, Història, Cultura i Identitat. Castell en l’aire. Els castells en la història i la ficció”.

El congrés estudiarà el monument xativí en un context global, junt amb altres castells, abordant la vessant històrica però també altres punts de vista, com el literari, l’arquitectònic o el turístic. D’entrada lliure i gratuïta, oferirà un total de 32 ponències impartides per especialistes de 19 institucions entre les quals es troben les universitats de Lisboa, Zagreb, Tallin i dues universitats dels Estats Units. A més a més, el congrés oferirà 22 beques d’estada per a joves estudiants.

  • El dia 17 d’octubre l’activitat del congrés se centrarà íntegrament en estudiar la història del castell de Xàtiva.
  • El dia 18 es dedicarà a parlar sobre altres castells valencians i sobre la importància de la fortalesa com a motor turístic.
  • Finalment, el dia 19 es farà un repàs pels castells en la ficció, duent a terme un recorregut per la literatura des de l’època medieval fins a l’actualitat.
Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *