foradia subscriutegrat

Trobada d’intercanvi de llavors tradicionals a Turballos

El pròxim diumenge 22 de febrer organitzat per l'associació Llavors d'Ací • L’associació Llavors d'ací, per a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià • Cada volta aplega més personal de les comarques veïnes a l'intercanvi de llavors

Cartel Turballos 2015Cada dia que passa, pot ser definitiu per alguna varietat vegetal o raça animal, així com per a tota la saviesa popular arrelada a la nostra història. El pròxim diumenge 22 de febrer tindrà lloc a Turballos, un any més, la popular Trobada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals que organitza l’associació ‘Llavors d’Ací’. A les 10 del matí hi haurà un esmorzar de pa i porta “de sobaquillo” i després es farà l’intercanvi de llavors.

A més, hi haurà mercat de productes ecològics i la colla ecologistes la Carrasca muntara la paradeta de publicacions sobre agricultura ecològica i temes relacionats. Molta gent que anat a l’intercanvi de llavors en altres anys, ja coneix aquest esdeveniment, que cada volta aplega més personal de les comarques veïnes. Si encara no haveu participat mai, animeu-vos enguany, que de segur que us agradarà l’intercanvi de llavors.

L’agricultura moderna, química, industrialitzada, o com es vulga anomenar, provoca el trencament d’aquestes pràctiques i posa en perill la conservació d’aquestes llavors. La supremacia dels interessos econòmics d’algunes empreses envers els interessos de les nacions, i la implantació de legislacions internacionals i nacionals (fins patents, etc.) que penalitzen als conservadors tradicionals de material genètic suposen una pèrdua de biodiversitat important.

L’associació “Llavors d’ací, per a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià” va néixer per part d’un col·lectiu de gent que vam prendre consciència del perill que suposa que les produccions i mercats alimentaris siguen cada vegada més uniformes; ja no es troben varietats antigues, i les que hi ha s’estan morint abandonades en la prestatgeria d’algun armari. Ens vam adonar que els nostres majors estan desapareixent i amb ells part d’un coneixement incalculable.

ELS OBJECTIUS PRINCIPALS DE L’ASSOCIACIÓ SÓN:

  • Conèixer, recuperar i conservar les varietats tradicionals agràries
  • Realitzar accions, projectes i programes de sensibilització per a promoure l’ús de les varietats
  • tradicionals dins del marc de l’agricultura ecològica
  • Establir una xarxa d’intercanvi d’informació i materials entre agricultors i aficionats
  • Defensar la recuperació del coneixement agrari sobre els cultius i costums associats al camp
  • Reclamar el retorn del dret dels agricultors a decidir sobre els recursos genètics agraris


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *