foradia subscriutegrat

Campanya de repoblació per als escolars

Més de 1.500 escolars participen en les llavors de la campanya, que es centra en la repoblació amb espècies autòctones de la zona verda al riu Riquer. A banda, la repoblació popular tindrà lloc l’1 de març a Sant Antoni.

repoblacioUn total de 1.578 alumnes de 15 centres escolars d’Alcoi prendran part en la campanya de repoblacions forestals. El projecte esta organitzat per les regidories de Medi Ambient i Educació de l’Ajuntament d’Alcoi i s’emmarca dins el Programa d’Educació Ambiental municipal.

L’activitat va començar fa dues setmanes i enguany se centrarà en la repoblació amb espècies autòctones de la zona verda situada junt a la llera del riu Riquer, entre els ponts de Maria Cristina i Algessares. D’aquesta forma, durant el matí que dura l’activitat, els alumnes podran plantar el seu arbre i gaudir d’una sèrie d’activitats d’educació ambiental relacionades amb els beneficis que aporten els arbres i la vegetació, així com la importància de la seva conservació.

Les activitats són conduïdes i amenitzades per educadors ambientals que s’encarregaran a més d’explicar com i quan s’han de plantar els arbres. Prendran part a l’activitat alumnes de diversos cursos d’Arnauda, Salesians Sant Vicent Ferrer, Sant Roc, La Salle, Andreu Sempere, El Salvador, Sant Vicent de Paül, Cotes Baixes, Santa Anna, Carmelites, Horta Major, AIN, Sant Vicent, Salesians Joan XXIII i El Romeral.

A banda, des de Medi Ambient s’ha organitzat un any més una excursió oberta per portar a terme una repoblació popular, en aquesta ocasió a la zona d’ombria de Sant Antoni. Enguany serà el diumenge 1 de març i l’eixida està prevista a les 10 hores des del Poliesportiu Francisco Laporta. Col·laboren en aquesta iniciativa l’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi (ACIF), Amigos 27 Mhz – 30 Charly Alpha, la Penya l’Olleta i Creu Roja.

El regidor de Medi Ambient, Paco Agulló, explica que “per al Govern municipal és molt important portar endavant activitats que fomenten entre els més menuts la conscienciació sobre la preservació del medi natural, i una de les iniciatives més efectives en aquest sentit és fer que ells mateixos s’encarreguen de plantar espècies vegetals, perquè siguen conscients de la importància de la nostra massa forestal”.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *