foradia becasivace

Aprovada la nova Ordenança reguladora de control de residus de la construcció

Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat de la Comissió de Territori i Urbanisme de l'Ajuntament de Gandia

Segons ha anunciat el vicealcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia, Josep Alandete, ja s’ha aprovat, per unanimitat de la Comissió de Territori i Urbanisme, la nova Ordenança reguladora del control de residus de la construcció i la demolició. Ja s’ha enviat al BOP i entrarà en vigor al cap de 15 dies de la seua publicació.

L’objectiu d’aquesta ordenança és millorar, regular i evitar que es dipositen residus en zones no permeses, i que els residus es gestionen de manera adequada segons la normativa vigent, en benefici de la conservació de l’entorn i el territori.

Actualment aquestes restes són abocades a abocadors autoritzats de residus inerts, o il·legals, és a dir, es fa una gestió inadequada que genera impactes negatius sobre el medi ambient I sobre el medi socioeconòmic.

Amb la utilització d’àrids reciclats es garanteix la sostenibilitat d’edificis i infraestructures i es fomenta l’economia circular, ja que es redueix la quantitat de residu destinat a abocador, es minimitza l’impacte ambiental de les excavacions amb la substitució dels àrids naturals per àrids reciclats, i es disposa de material per posar en marxa projectes de restauració d’espais degradats. Els àrids ja utilitzats podran reciclar-se en la construcció mateixa on es generen o aniran a una planta de valoració, que els tractarà per tal de fer-hi un material que puga ser reutilitzat en altres construccions.

L’ordenança complementa l’obligatorietat de l’ús d’àrids reciclats en les obres municipals.

També inclou un punt específic pel que fa a les infraccions per abocament il·legals, les quals variaran en funció de la quantitat i el lloc on es dipositen de forma irregular.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *