foradia mediambient

Borsa d’habitatges municipals a joves

L’Ajuntament d’Alcoi ha creat una borsa d’adjudicació d'habitatges a joves, encara que la prioritat són les famílies amb dificultats econòmiques, per això el 80% dels habitatges es reservaran a aquest grup poblacional. Ja s’han aprovat les bases.

alcoi vistaL’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat les bases que han de regir la creació d’una borsa d’adjudicació d’habitatges municipals als joves, ja que disposa d’un parc d’habitatges en propietat que estan destinades a ser utilitzades per famílies. Aquesta borsa està destinada a unitats familiars de màxim dues persones, que tinguen una font regular d’ingressos i que acrediten haver obtingut entre tots els membres de la unitat familiar uns ingressos compresos entre 1 i 2 vegades l’IPREM, és a dir, entre 7.455,14 i 14.910,28 euros anuals. La duració màxima del contracte d’arrendament serà de 3 anys.

La regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, Lorena Zamorano, explica que “l’objectiu que perseguim amb aquesta borsa és ajudar als joves a emancipar-se, ja que a causa de la precarietat laboral tenen problemes d’accés a l’habitatge en regim de compravenda. La prioritat són les famílies amb dificultats econòmiques, per això el 80% dels habitatges es reservaran a aquest grup poblacional amb escassos recursos. Però pensem que els joves que compten amb ingressos, encara que no molt quantiosos, necessiten el suport de l’administració perquè puguen començar la seva vida fora de casa dels pares”. En aquest sentit, Zamorano hi ha afegit que “la selecció es farà per sorteig quan disposem d’habitatges, però abans hem de tindre una borsa de gent interessada, que pensem que hi haurà”.

Per sol·licitar la inclusió en aquest programa les persones interessades ompliran un imprés amb una seva sol·licitud, que es podran presentar mitjançant registre en la seu electrònica de l’Ajuntament o mitjançant instància dirigida a l’alcalde que es presentarà al registre d’entrada de l’Ajuntament.

Una vegada tinga l’Ajuntament la relació d’habitatges per a ser destinats a aquest programa amb les sol·licituds emplenades, es crearà un llistat i es procedirà a adjudicar els habitatges mitjançant un sorteig públic.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *