Foradia parentesisajudalcoi

David Abad “Alcoi té un potencial increïble”

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà. • David Abad, actual portaveu municipal, és el candidat a l‘alcaldia d’Alcoi per Compromís.

Vivim un moment històric. Els efectes de la prolongada crisi financera han canviat la forma dels ciutadans de viure la política. Aquest canvi ha tingut manifestacions de molts tipus: desafecció, conscienciació, implicació… però sobretot, voluntat, necessitat i sentiment ciutadà de veure una política feta des de l’ètica, la transparència i la vocació de representació dels interessos dels alcoians i de la seua ciutat.

Aquest fet està obligant a repensar la forma de fer política per part dels partits i dels ciutadans. I d’alguna forma està convulsionant l’escenari polític general, el qual, tot apunta, aquest any va a viure una intensa reestructuració.

david abad

David Abad./

David Abad va ser elegit en les primaries com candidat a l‘alcaldia d’Alcoi per Compromís, i actual portaveu  del grup municipal.

Bon dia David. Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011 – 2015 d’Alcoi.

Ha sigut una legislatura complicada en molts aspectes. Per a Compromís el primer repte va ser l’herència dels anys del govern del Partit Popular amb una série de projectes irrealitzables o fins i tot irregulars: Serelles, Hotel Font Roja, La Rosaleda… Amb un forat econòmic brutal: 4,5 milions de dèficit, 11 milions de deute a proveïdors i un 110 % d’endeutament. La primera part, en la que formàvem part del govern, es va centrar en intentar posar a 0 el comptador. Durant la segona meitat, quan ja no estàvem al govern, hem vist un govern en minoria que, sense buscar grans consensos, ha fet centenars d’anuncis de projectes i propostes però que cap d’elles veurà la llum.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?
Alcoi està en una situació complicada, però té un potencial increïble. Les ciutats mitjanes, segons molts estudis econòmics, són el futur. Amb un tamany adequat que permet que els seus ciutadans tinguen una qualitat de vida, uns servesi bàsics i a la vegada moltes possibilitats econòmiques i de creixement sostingut. Crec que Alcoi ha de plantejar-se el seu futur pensant en eixes premisses, el PGOU ha d’anar orientat cap ahí i l’Ajuntament ha de capitalitzar un procés, com el que han fet a Girona o Vitoria.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.
Per nosaltres tot allò que tinga a veure amb els serveis socials i la promoció econòmica és fonamental. És imprescindible que la Generalitat pague tot el que es déu de benestar social, i a la vegada seria fonamental que l’Ajuntament constituira eixos grups de treball amb experts i representants d’entitats i organismes presents a Alcoi per definir eixe pla estratègic. Per a Compromís el parc tecnològic urbà de Rodes és la punta de llança d’eixe futur d’Alcoi, es fa necessari tindre un avantprojecte concret i anar amb unanimitat de la ciutat a les administracions superiors a exigir finançament.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?
A dia de hui sols en Compromís tenim definida la capçalera de la llista i la candidatura, el PSOE té sols definit el cap de llista i alguns regidors ja han dit públicament que no seguiran. El PP no té ni candidat ni llista, EU no sap encara com es presentarà i altres partits sense representació estan encara definint-se. Amb un panorama polític tan obert és molt difícil fer prediccions. De fet, a la vista està que ni tan sols hi ha enquestes.

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?
En Compromís aspirem a ser el partit més votat de les pròximes eleccions, i ja ho vam dir amb els resultats de les europees, que una bona alternativa podria ser dirigir un govern municipal on no estigueren ni PP ni PSOE, els partits del sistema han demostrat que actuen igual, i com a exemple podríem posar el tren Alcoi-València, uns i altres han governat a les tres administracions amb majories absolutes (Estat, Generalitat i Ajuntament) i no han fet res. Però amb un panorama tan obert i poc definit queda clar que d’açò només es podrà parlar una vegada es tinguen els resultats damunt la taula.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *