foradia subscriutegrat

Alfredo Albero: “obliga a pactar i arribar a acords entre diferents forces”

Valoració electoral del 20 de desembre dels representants de partits polítics d’Alcoi. Parlem amb Alfredo Albero, Secretari General de Podem Alcoi

Sabent el resultat de les eleccions generals, volem conéixer la valoració que fan alguns representants de les forces polítiques d’Alcoi.

  1. Com veuen el panorama polític?
  2. Quines són les possibilitats obertes?
  3. Quin és l’escenari idoni per a ells?

Alfredo Albero alcoi lesmuntanyesAlfredo Albero, Secretari General de Podem Alcoi

  • Com valoreu el resultat electoral del 20-D?

Les eleccions del 20-D han generat un paisatge polític molt singular. D’una banda aquell pèndol bipartidista, avança, a cada consulta electoral, cap a la seua desaparició. D’altra banda, cap força política ha obtingut la majoria suficient per a formar govern. Açò obliga a pactar i arribar a acords entre diferents forces. I eixa és la qüestió: Qui pacta amb qui?

Podemos estarà disposat a parlar amb qualsevol partit que accepte aquests punts que, per a nosaltres són bàsics: reforma de la Llei Electoral per tal de fer-la proporcional, blindatge constitucional dels drets socials, possibilitat de moció de confiança ciutadana a la meitat de la legislatura, dret a decidir de qualsevol de les autonomies, independència de la justícia, no a les portes giratòries.

  • Què penseu que ocorrerà en quant la investidura del president?

Les opcions són poques i difícils. Els dos partits que tradicionalment han sigut els grans, i que cada vegada són més petits, ho tenen complicat. L’opció d’investir un president alternatiu a Rajoy seria la que evidenciaria més responsabilitat d’Estat. Però hem d’esperar i veure si els actuals representants de la sobirania popular estan a l’altura.

  • Quin és per a vosaltres l’escenari desitjable a partir de la investidura del president?

Des de la meua opinió, l’escenari més desitjable seria la formació d’un govern alternatiu al de Mariano Rajoy. Això significaria que eixe govern, amb sensibilitat per a resoldre els principals problemes de l’Estat, estaria en condicions d’iniciar l’aplicació de les polítiques que avui són urgents i que tothom sap quines són: mesures contra la crisi, mesures contra la corrupció i mesures per aprofundir la democràcia a l’Estat Espanyol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *