foradia cdturisme

S’obri la votació als Pressupostos Participatius a tots els ciutadans

Per explicar aquesta fase del procés, i aclarir possibles dubtes, s’ha convocat per a dilluns 2 de març a les 19.30 hores a l’Àgora una assemblea oberta informativa sobre la votació

votacionsEl Procés de Pressupostos Participatius per a 2015 culminarà els propers dies amb una votació popular de les propostes sorgides a les assemblees celebrades als diferents barris. Per explicar aquesta fase del procés, i aclarir possibles dubtes, s’ha convocat per a dilluns 2 de març a les 19.30 hores a l’Àgora una assemblea oberta informativa.

Del 2 al 6 de març qualsevol alcoià censat podrà triar quins són els projectes que considera més adequats per a incorporar-los al Pressupost Municipal, votant presencialment o bé a través d’internet.

Així, els majors de 16 anys empadronats a Alcoi podran acudir entre el 2 i el 6 de març a fer la seua votació a diferents seus:

De matí es podrà acudir:

 • Al servei d’atenció al ciutadà del propi Ajuntament (carrer Sant Llorenç, 6) de 9 a 14 h.
 • Al Departament de Participació Ciutadana (carrer Major, 10) de 9.30 a 14 h.

De matí i vesprada es podrà acudir:

 • A la Biblioteca Central de 9 a 14 i de 17 a 20.30 h.
 • A l’Agència de Lectura de la Uixola, també de 9 a 14 i de 17 a 20.30 h.
 • A la Biblioteca de Zona Nord d’11 a 14 i de 17 a 20.30 hores.

S’ha de presentar el DNI en vigor, i complimentar l’imprés on apareixen les pròpies propostes, el qual estarà disponible al punt de votació o també pot descarregar-se on line.

Per votar per internet, senzillament s’ha d’accedir a la web alcoiparticipa.alcoi.org i seguir les instruccions que apareixen a la pròpia pàgina. Es podrà votar des de dilluns 2 de març a les 9 hores fins el divendres 6 de març a les 20.30 hores.

La regidora de Participació Ciutadana Estefania Blanes destaca que “creiem que és molt important que tothom sàpiga quina inversió aproximada necessita cadascuna de les propostes que es van triar a les diferents assemblees celebrades durant el procés. Ara, tenim ja les valoracions, i com abans millor celebrarem el procés de votacions, per poder enllestir el Pressupost Municipal el més prompte possible”.

Estefania blanes1.bmpBlanes ha convidat a tota la ciutadania a participar a les votacions: “es pot fer presencialment a diferents punts de la ciutat, o des de casa a través d’internet. Hem volgut posar les coses fàcils per què tota la ciutadania puga marcar les seues preferències, tractant d’aconseguir la màxima participació en aquesta fase. Per això, convidem a totes i tots a votar, a expressar les seues preferències, per decidir conjuntament en què invertir els diners de tots els alcoians”.

Llistat de propostes i valoració econòmica

 • 1. Habilitar un Centre Social polivalent per al barri de l’Eixample i de Santa Rosa (250.000 €)
 • 2. Construir una pista coberta al camp de futbet del poliesportiu de Batoi, per a fomentar i millorar l’escola esportiva del barri (200.000 €)
 • 3. Pla Integral d’Accessibilitat: estudi de la segona fase (arquitectura) i partida per a la seua execució (accessos a edificis, senyalitzacions, etc.) (96.000 €)
 • 4. Habilitar, mantenir i gestionar un espai per a poder fer concerts amb una capacitat de 400 persones (75.000 €).
 • 5. Parc de Cantagallet i Parc de la Zona Nord: 1. Fer un procés participatiu per a decidir sobre els seus usos i equipaments; 2. Inversió inicial (71.150 €)
 • 6. Tractament per a no esvarar-se, a les voreres del centre (marbre) i a les del carrer Isabel la Catòlica (60.000 €)
 • 7. Reparacions al clavegueram de Batoi: contractar un estudi dels desperfectes del barri i inversió inicial per a la primera reparació, la de la rotonda (50.000 €)
 • 8. Av. Hispanitat: construir ressalts als passos de zebra per a reforçar la seguretat dels vianants (46.500 €)
 • 9. Construir dos zones de passeig de gossos al Centre: damunt de l’aparcament del carrer Músic Gonçal Blanes i al barri de la Sang (43.000 €)
  10. Ressalts: reparació dels ressalts que es troben al C/ Oliver, Escultor Peresejo i Alacant (20.000 €)
 • 11. Habilitar un hort escolar per al col•legi públic Sant Vicent, als terrenys que es troben al costat de l’antic dipòsit d’aigua de Bellavista (12.000 €)
 • 12. Urbanitzar per a vianants la continuació del carrer Ràdio Alcoi fins al carrer Perú (12.000 €)
 • 13. Construcció d’una vorera a la Zona Nord, en concret a la rotonda de la plaça Agustí Albors i al carrer Pare Poveda (10.000 €)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *