lasarga subscriute elgrat

Donen un libre de Jordi Valor a la biblioteca

"Narracions alacantines de muntanya i voramar" és el títol del llibre que ha donat recentment a la Biblioteca Municipal d’Alcoi el col·leccionista alcoià Amadeo Laliga Bernabeu, en una acurada edició de 1959.

Donació Llibre Jordi ValorDonen a la  biblioteca Municipal d’Alcoi un llibre del mestre Jordi Valor i Serra, de 1959, amb dedicatoria autogràfa. Narracions alacantines de muntanya i voramar és el títol del llibre que ha donat recentment a la Biblioteca Municipal d’Alcoi el col·leccionista alcoià Amadeo Laliga Bernabeu, en una acurada edició de 1959 de l’Editorial Sicània, fundada pel prohom valencianista Nicolau-Primitiu.

Jordi Valor i Serra cursà estudis de Magisteri a Alacant i exercí la docència, primer a Aragó i més tard a Benissa. La seua activitat literària es va iniciar en periòdics locals com La Gaceta del LevanteEl Noticiero RegionalEl Faro. Jordi Valor va escriure la seua obra literària tant en valencià com en castellà. Encetà la seua producció en valencià amb el recull Històries casolanes (1950), al qual seguí Narracions alacantines de muntanya i voramar (1959) i la novel·la Lina Morell, un cas apassionant (1964). També és autor d’obres de caràcter costumista i de recuperació del folclore, com ara Miscel·lània alcoiana (1969) i La nostra serra de Mariola i la seua llegenda bimil·lenària (1970). Pòstumament, es va traduïr l’obra Ducat de Bèrnia (2002), i la Biblioteca Municipal d’Alcoi ha impulsat l’edició normalitzada de dos textos seus: Històries casolanes (Narracions alcoianes) (2008) i Històries de muntanya i de vora mar (2009).

 

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *