foradia cdturisme

Diumenge 8 de març a Cocentaina ‘Dansà dels Nanos’

Cocentaina celebrarà la III Dansà dels Nanos, acte previ al dia que toca penjar-los, dimecres 11 de març • Els grups de Danses de Cocentaina ens ensenyaràn a ballar • L'escriptor Francesc Gisbert ens contarà històries i també podrem vore cóm es fan els nanos.

festa-dels-nanosCocentaina celebrarà la Dansà dels Nanos, diumenge 8 de març, acte previ al dia que toca penjar-los, dimecres 11 de març. La concentració de la Dansà es farà a la Placeta de Sant Miquel a les 10.45 h, i serà amb roba de carrer.

Començaran els actes a les 11.00 h : xarrada sobre la festa dels Nanos i altres tradicions, a càrrec de Francesc Gisbert, tallers, homenatge, passacarrer i dansada amb balls tradicionals de Cocentaina: “L’u i el dos”, un fandanguet i altres balls tradicionals.

L’escriptor Francesc Gisbert i els veïns del Raval ens contaràn històries sorprenents al voltant dels Nanos de Cocentaina, les danses i altres tradicions. També podrem vore cóm es fan els nanos.

Els grups de Danses de Cocentaina ens ensenyaràn a ballar, ni haurà tallers d’iniciació per a que tots i totes pugueu aprendre i ballar després la nostra Dansà pel Raval de Cocentaina al so de la Colla de Dolçainers Mal Passet.

En finalitzar la Dansà, cadascú ha de portar el seu entrepà, que la beguda, els dolcets i la música els posa l’organització. Mentre dinem, sarau popular… musica i ball per a tothom!

III Dansà del Nanos, oberta a tots els grups de danses i persones interessades a ballar i en la festa dels Nanos la organitzen l’Ajuntament de Cocentaina, l’associació Cultural El Guaret i els grups de Danses del Convent, Danses del Barri i Danses Cocentaina, amb la col·laboració de La Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina i el suport de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià. Durant la jornada es filmarà el documental “La festa dels nanos a Cocentaina”, per Diània TV.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *