foradia ivace

Treballs de prevenció d’incendis i protecció de la natura

Dues brigades han actuat gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Economia i recursos del Fons Social Europeu • Les brigades de prevenció d’incendis acaben la feina a sis àrees naturals del terme municipal • Paco Agulló remarca que "Sempre diem que els incendis s’apaguen a l’hivern"

medi ambien prevencio incendis

Han finalitzat els treballs de prevenció d’incendis i protecció del medi ambient. Amb dues brigades, formades cadascuna d’elles per: 1 capatàs, 2 oficials especialistes i 2 peons no qualificats, amb un total de 10 persones contractades, van iniciar els treballs el dia 29 de desembre de 2014, fins aquest 28 de febrer 2015.

Les dues brigades forestals han estat contractades a través d’una convocatòria de subvencions de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, destinades a la contractació de persones desocupades en el marc del programa d’ocupació pública d’interès general i social per a la realització d’actuacions en el medi natural de municipis de zones d’interior, amb el finançament del Fons Social Europeu.

La subvenció concedida, per resolució de la Direcció General d’Ocupació i Formació, per a cada brigada ha sigut de 14.575,54 euros. 

Les actuacions en matèria de prevenció d’incendis portades a terme entre les dues brigades, amb la supervisió contínua per part del personal tècnic de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, estan contemplades en el recent aprovat Pla de Prevenció d’Incendis Forestals d’Alcoi i han estat les següents:

  1. • Neteja de les aigüeres a la Ctra. de Sant Antoni (PN Font Roja), des de l’àrea recreativa cap a La Canal.
  2. • Desbrossament i neteja al Preventori, des de la l’arborètum de la bassa, fins la senda dels Llençols (PN Mariola).
  3. • Neteja de l’àrea recreativa de Sant Antoni, zona dels paellers (PN Font Roja)
  4. • Desbrossament  i neteja zona del Molí Paià. Retirada d’enderrocs i plantació de xops blancs.
  5. • Neteja al Racó de Sant Bonaventura i retirada de cartells a l’Itinerari dels Canalons (Paratge Natural Municipal).
  6. • Retirada de terres i neteja d’aigüera a la calçada de la Ctra. de les Llacunes. Encreuament amb el GR-7 (PN Font Roja).

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló remarca que “Sempre diem que els incendis s’apaguen a l’hivern, i enguany hem fet tot el que ha estat possible per portar a terme el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals que tenim ja a la ciutat, amb actuacions concretes de neteja, desbrossament i manteniment de diferents zones del nostre entorn natural. Hem de manifestar el nostre agraïment a la Direcció General d’Ocupació i Formació per haver-nos concedit l’ajuda, i seguim treballant ja per minimitzar riscos d’incendi i mantindre en el millor estat possible les riqueses naturals que ens envolten”.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *