lasarga ajualcoipresuparticipa

Guanyar per transformar

per Verònica Gisbert i Gràcia

veronica gisbert

Verònica Gisbert i Gràcia./

Quan em vaig assabentar del projecte Guanyem Barcelona, em vaig entusiasmar. Per fi, un projecte local, on començar a treballar, partint de les persones que fan la política, i no des de la gent que viu d’aquesta. Així doncs, quan la plataforma ciutadana va nàixer a Alcoi, no vaig tindré cap dubte, havia de participar.

Em presente a la candidatura de Guanyem Alcoi amb la certesa que aquesta plataforma ciutadana pot ser un punt de confluència de molts malestars i lluites, a vegades representades pels moviments socials locals però unes altres protagonitzades per persones individuals que amb el seu afany i les seues resistències quotidianes estan fent d’Alcoi un espai pel canvi social. Des del meu punt de vista Guanyem Alcoi pot convertir-se en el context idoni on totes aquestes lluites dialoguen i creixen juntes, contaminant a poc a poc tot l’espai polític de la ciutat.

Aquesta nova forma de fer política implica un canvi molt important respecte a la que estem acostumades; lluites de poder i de persones, càlculs electoralistes i aliances dubtoses que no fan res més que pegats al marge de la societat, quan aquesta està desitjant els canvis reals, que solucionen els seus problemes. Així, si convertim Guanyem Alcoi en el nucli de l’activitat política ciutadana, ens permetria l’empoderament de tota la ciutadania, construint un espai on portar les seves lluites, per exercir el seu poder com a poble. Acompanyant i aprofundint fins a arribar a una democràcia real, on siga el poble qui controla als seus representants, i no el contrari. La plataforma ciutadana Guanyem Alcoi ha de transformar-se en un espai d’aprenentatge polític ciutadà perpetu.

I com fem açò?, existeixen diverses ferramentes de democratització i de control polític, com ara: els pressupostos participatius, l’auditoria pública de serveis públics delegats a empreses privades, així com, l’auditoria ciutadana del deute de l’ajuntament. Tanmateix, tot el que he exposat fins ara, per descomptat, ha d’estar debatut, consensuat i sostingut per assemblees obertes on tota la ciutadania tinga la paraula, perquè les resolucions d’aquestes han de ser sobiranes.

Afronte aquesta candidatura amb il·lusions renovades i ganes de ser agent actiu del canvi social i polític que la ciutadania alcoiana tenim a les nostres mans. Convençuda que Guanyem Alcoi és l’espai idoni per la ruptura de les dinàmiques i les polítiques fetes fins ara pels governs locals, però, sobretot, per anar caminant pas a pas fins a una democratització real de la vida política en Alcoi. Guanyem per a transformar!

Font: Verònica Gisbert i Gràcia, Candidata a Cap de llista de Guanyem Alcoi./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *