foradia subscriutegrat

Guanyar no formarà part del govern alcoià

La plataforma ha descartat aquesta opció després de diverses reunions amb el PSOE, ja que no han pogut arribar a un acord "donades les negatives del PSOE" a l'hora d'acceptar les propostes de Guanyar. Sergi Rodríguez i el seu equip han indicat que treballaran per facilitar polítiques de progrés

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi va reunir-se amb el Partit Socialista per tal d’exposar les seues propostes i negociar un possible govern amb les forces progressistes de la ciutat. Sergi Rodríguez, futur portaveu de Guanyar al consistori, ha indicat que: “Nosaltres vam descartar parlar de repartiment de sillons o altres estratègies supramunicipals i ens vam centrar a arribar a un acord programàtic. També ens haguera agradat haver fet una negociació conjunta amb la resta d’implicats, però s’ha preferit buscar acords per separat entre les diferents forces polítiques”.

Segons comenten els de Guanyar, no han vist reciprocitat ni predisposició per part dels socialistes per a buscar un acord de govern i canviar certes prioritats en les seues accions. “No es renuncia a la possibilitat d’ubicar sòl industrial a la partida de La Canal que continua sent la proposta nº1 del seu programa, ni s’assegura la remunicipalització dels serveis públics privatitzats de manera decidida i calendaritzada dintre de la legislatura que encetem”, explica la plataforma, que també considera que és “de vital importància aquestes qüestions, primer, per la necessitat de fer canvis estratègics en el futur d’Alcoi”.

Per la seua part, Rodríguez assegura que “hem de deixar d’encabotar-nos com a ciutat en idees de fa 40 anys que ja s’ha vist no són la solució a cap problema i a més, deixar d’obrir la porta a posar en risc un recurs natural com l’aigua, que cada vegada serà més essencial”.

Respecte als serveis públics de la ciutat, en Guanyar pensen que s’han de millorar alguns com el manteniment, la gestió de l’aigua, la recollida de brossa, la neteja dels carrers o el transport públic, recuperant la seua gestió i fent que els beneficis es queden en la ciutat: “Parlen de l’empresa pública i d’anar recuperant alguns serveis menors a través d’ella, però no tenim les garanties de que la recuperació dels grans serveis vaja a executar-se en aquesta legislatura de forma prou acceptada per nosaltres”.

Com que el PSOE no cedeix en aquestes dos propostes, per a Guanyar “s’impossibilita la incorporació de Guanyar Alcoi al govern de la ciutat”. Així i tot, sí que indiquen des de la plataforma que hi ha hagut acords programàtics puntuals en propostes que han fet que sí que han estat incloses en l’acció de govern, i asseguren que faran un seguiment de la seua aplicació i facilitarà la seua execució al llarg de la legislatura.

Sergi Rodríguez argumenta que: “Donades totes eixes condicions, creiem que el més respectuós i el més honest per a nosaltres i per a la gent d’Alcoi és que no entrem a formar part del govern de la ciutat”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *